De Paste, 15.000 de turisti pe Valea Prahovei

Peste 15.000 de turişti vor petrece Paştele la munte, în staţiunile Azuga, Buşteni şi Sinaia, una dintre atracţiile turiştilor pentru această sărbătoare fiind Mănăstirea Sinaia, unde în fiecare an mii de oameni asistă la slujba de Înviere, scrie Mediafax.
Aproximativ 80 la sută din totalul locurilor de cazare omologate în staţiunile Azuga, Buşteni şi Sinaia au fost rezervate, peste 15.000 de turişti fiind aşteptaţi de Paşte în cele trei staţiuni. La fel ca în fiecare an, staţiunea cu cel mai ridicat grad de ocupare a locurilor de cazare este Sinaia, unde preţurile pentru cazare au fost şi cele mai mari.

Potrivit primarului Vlad Oprea, cel puţin 10.000 de turişti vor petrece sărbătorile la Sinaia şi, la fel ca în fiecare an, mii de oameni sunt aşteptaţi să asiste la slujba de Înviere la Mănăstirea Sinaia.

Primarul din Buşteni, Emanoil Savin, afirmă, la rândul său, că aproximativ 3.000 de turişti sunt aşteptaţi să petreacă sărbătorile în această staţiune, 70 la sută dintre locurile de cazare fiind rezervate. La Buşteni, cele mai căutate au fost pensiunile, în hoteluri gradul de ocupare fiind de aproximativ 40 la sută. Şi în staţiunea Azuga sunt aşteptaţi aproximativ 3.000 de turişti.

Cea mai scumpă staţiune este Sinaia, unde preţul unei vacanţe de Paşte pentru o persoană este de aproximativ 100 de euro la un hotel de trei stele.

Cei care vor să petreacă sărbătorile de Paşte într-un mod inedit o pot face la un club de golf din Breaza, club care are trei vile în care turiştii pot fi cazaţi. Clubul de golf de la Breaza oferă cazare la standard de vilă şi asigură masă cu produse tradiţionale.

Pachetele turistice sunt concepute pentru două persoane, includ trei zile şi două nopţi de cazare, iar preţurile variază între 680 şi 790 de lei, în funcţie de vila în care turiştii sunt cazaţi. Printre facilităţile incluse în pachetele turistice se numără: mic dejun, masă festivă tradiţională care include pască, borş şi stufat de miel, voucher pentru masaj de relaxare, saună, baie cu plante aromatice şi hidromasaj, lecţie de iniţiere pentru cei care vor să înveţe golf, acces gratuit pentru copii pe terenul de minigolf.