De ce este important sa ai acces la un calculator RCA?

Inainte de a semna orice contract, este foarte important sa cunosti toate datele problemei, in asa fel incat sa iti faci o imagine de ansamblu cu privire la drepturile si responsabilitatile care deriva din acesta. Acelasi lucru se aplica si in cazul asigurarilor auto. Pe langa durata de valabilitate, aria de acoperire si situatiile in care se poate utiliza, la fel de important este sa stii si costurile pe care le implica.Copiază HTML Copiază textul

Tocmai din acest considerent, la TCV ai posibilitatea sa utilizezi un calculator RCA pentru a putea alege oferta cea mai avantajoasa pentru tine la momentul respectiv.

Ce este asigurarea RCA si de ce este importanta?

Din perspectiva legala, aceasta polita este un document care asigura libera circulatie pe teritoriul Romaniei si a tarilor membre UE. Lipsa dovezii asigurarii poate atrage cu sine o serie de sanctiuni financiare, precum si confiscarea numarului de inmatriculare, de unde deriva imposibilitatea de a mai circula.

Pe de alta parte, din punct de vedere financiar si legal, asigurarea RCA contribuie la conturarea unei participari la trafic cat mai sigure. Astfel, in caz de accident, vinovatul isi va putea rascumpara greseala pe cale amiabila accesand polita. Despagubirile vor fi achitate prin intermediul acesteia, fara a fi incluse costuri suplimentare la momentul respectiv.

Care este perioada de valabilitate a unui contract de asigurare?

In functie de intervalele de timp in care utilizati masina, puteti alege si perioada de valabilitate a asigurarii. Cu alte cuvinte, daca pe parcursul a 3 luni din an stiti ca nu o veti utiliza deloc, nu este nevoie sa achitati asigurarea pentru acea perioada. Majoritatea contractelor se pot incheia pentru o luna, 3, 6 sau 12. Foarte important este sa faceti un calcul RCA in prealabil pentru ca o perioada mai scurta va reprezenta un cost mai mare al asigurarii raportat la numarul de luni. De aceea, cea mai avantajoasa din punct de vedere financiar va fi asigurarea pentru un an de zile.

Care sunt teritoriile incluse in contract?

Orice autoturism inmatriculat in Romania are obligatia de a detine o asigurare RCA. Acelasi lucru se aplica si in cazul celor inmatriculate in alta tara si care nu detin o asigurare incheiata acolo. Clauzele acesteia se aplica atat pe teritoriul tarii, cat si in statele membre UE, ceea ce inseamna ca poate fi accesata in oricare dintre aceste teritorii, dar nu numai.

Cum se poate intra in posesia ei?

Procesul este foarte simplu si puteti obtine asigurarea auto online. Trebuie doar sa intrati pe pagina TCV, selectati asigurarea auto dorita si completati datele solicitate. Ulterior, vor fi generate o serie de oferte, de la mai multe societati, pentru perioade diferite de timp. Nu va trebui decat sa analizati preturile si sa alegeti varianta care corespunde cel mai mult cerintelor personale. Faceti plata si gata. Documentul va fi trimis prin email sau livrat prin posta, la cerere, si din acel moment sunteti considerat asigurat cu drepturi depline.

Beneficiaza de avantajele financiare TCV

Pe site-ul TCV veti fi intampinat de o metoda de calcul asigurare auto care va va ajuta sa puteti accesa cel mai avantajos pret. Calculul RCA se face in baza a numeroase oferte, de la diversi asiguratori, in asa fel incat, pentru tipul de masina si conditiile de care dispuneti, sa nu fie nevoie sa acordati sume mult prea mari.

De asemenea, intreg demersul nu va impune achitarea niciunui comision pe langa plata asigurarii. Serviciile TCV sunt orientate catre client, care poate beneficia de ajutor din partea specialistilor nostri in caz ca are nevoie de ajutor sau de indrumare pe parcursul realizarii contractului. (P)