De ce boxpaletii metalici sunt mai rezistenti decat cei din lemn

Nu mai este o noutate faptul ca miliarde de paleti sunt utilizati la nivel global in spatiile de productie, depozitare, industriale si in centrele de afaceri. Principalul lor scop este de a transporta sau a muta materiale si marfuri, insa, totodata, sunt conceputi ca spatii de depozitare in depozite si fabrici ori spatii mari. Paletii metalici au castigat teren in fata paletilor din lemn, deoarece au o serie de beneficii asociate cu utilizarea lor, dupa cum urmeaza sa aflam in randurile urmatoare.

Nu mai este o noutate faptul ca miliarde de paleti sunt utilizati la nivel global in spatiile de productie, depozitare, industriale si in centrele de afaceri.

Principalul lor scop este de a transporta sau a muta materiale si marfuri, insa, totodata, sunt conceputi ca spatii de depozitare in depozite si fabrici ori spatii mari.

Paletii metalici au castigat teren in fata paletilor din lemn, deoarece au o serie de beneficii asociate cu utilizarea lor, dupa cum urmeaza sa aflam in randurile urmatoare.

Motivele pentru care un boxpalet metalic este mai rezistent decat unul din lemn

  • Design modular

Un boxpalet metalic poate fi proiectat in mai multe moduri, in functie de utilizarea lui. Unul dintre beneficiile-cheie consta in capacitatea de a fi stivuit la o inaltime maxima, care ofera o facilitate de depozitare cu economie de loc in depozitele unde spatiul costa bani.

Spre deosebire de boxpaletii din lemn cu o capacitate de proiectare limitata, boxpaletii metalicii pot fi fabricati intr-o gama variata de stiluri. Acestia pot fi proiectati cu pereti detasabili, acces deschis, panouri detasabile si, de asemenea, cu picioare pentru a fi ridicati de pe sol. Iar o gama larga si variata de modele ofera o mai mare flexibilitate si adaptare la cerinte.

  • Rezistenta ridicata

Boxpaletii din otel sunt invariabil mai rezistenti decat cei din lemn si cantaresc mai putin decat boxpaletii mari, grei, din lemn. Un boxpalet metalic poate suporta, ulterior, mai multa greutate in timpul transportului si depozitarii. Totodata, marfurile transportate si depozitate sunt, de asemenea, expuse la mai putine daune, deoarece acestea sunt mai bine protejate.

  • Pierderi reduse

Atunci cand se utilizeaza boxpaleti din lemn care nu sunt rezistenti sau durabili – in special, in tranzit – marfurile pot fi zdrobite, deteriorate sau indoite. Acest lucru se datoreaza faptului ca boxpaletii din lemn nu au stabilitate, cauzand, de obicei, deplasarea sau caderea incarcaturilor.

Boxpaletii metalici sunt mult mai rezistenti si ofera o protectie sporita prin fixarea incarcaturilor intr-un mod mai sigur, ceea ce minimizeaza deteriorarea bunurilor in timpul tranzitului. Aceasta performanta sporita reduce risipa in cazul marfurilor deteriorate si, de asemenea, reduce costurile totale in daunele de asigurare si intarzierea bunurilor din cauza daunelor.

In plus, boxpaletii din lemn sunt adesea vazuti ca uzabili si sunt aruncati cu usurinta, mai ales ca se deterioreaza rapid. Aceasta inseamna ca se creeaza o cantitate mare de deseuri care nu sunt ecologice. Cand boxpaletii din lemn sunt deteriorati si deveniti inutilizabili, inseamna ca mai multi boxpaleti trebuie sa fie fabricati si stocati. Iar fabricarea repetata necesita mai multe costuri, mai mult timp si mai multe resurse. Pe de alta parte, boxpaletii metalici dureaza mai mult si sunt mai robusti, ceea ce implica mai putin timp consumat si costuri reduse pentru fabricarea lor.

  • Durabilitate

Boxpaletii din lemn sunt predispusi la putrezire, degradandu-se, iar daca sunt suprasolicitati, cei vechi si supraincarcati sunt predispusi la crapare. Acest lucru ii face periculosi si inutili in timp. Boxpaletii metalici sunt extrem de puternici si vor dura ani de zile, oferind astfel un beneficiu financiar datorita robustetii si durabilitatii lor. Cu toate ca boxpaletii metalici pot implica, initial, costuri mai mari, ei se vor dovedi o investitie financiara inteligenta pe termen lung, datorita rezistentei lor in timp.

  • Utilizare industriala

Boxpaletii metalici sunt ideali pentru uz industrial, deoarece sunt mult mai robusti si pot rezista la conditii meteorologice extreme si la temperaturi ridicate sau reci. De asemenea, acestia pot fi proiectati pentru solutii extinse de depozitare, pentru maximizarea spatiului.

  • Siguranta si igiena

Un boxpalet metalic este, de asemenea, mult mai sigur din punct de vedere igienic decat un boxpalet din lemn. Cel din urma poate fi adesea contaminat cu bacterii care duc la probleme de igiena si raspandirea bolilor. Boxpaletii metalici pot fi igienizati si curatati mai eficient, tinand la distanta germenii, bacteriile si infestarea cu insecte. Boxpaletii din lemn pot intretine, de asemenea, riscul unui incendiu, pe cand in cazul boxpaletilor metalici acest fapt nu poate fi valabil. (P)