Dalkia va prelua CET Iasi

Municipalitatea ieşeană ar putea încheia cel târziu pe 15 aprilie contractul de concesionare a serviciilor de termoficare, au anunţat, ieri, oficiali ai instituţiei, singurul ofertant fiind Dalkia România, transmite corespondentul NewsIn.
Potrivit directorului tehnic al primăriei, Mihai Chirica, oferta Dalkia a fost declarată eligibilă, iar comisia de evaluare va studia, joi, documentaţia tehnică şi financiară a companiei. "Ca un calendar, până la data de 10 februarie trebuie să terminăm negocierile, urmând ca, într-o perioadă de 30 de zile, să supunem aprobării Consiliului Local Municipal atât raportul procedurii, cât şi contractul de delegare. Speranţa noastră este ca cel târziu în data de 15 aprilie să avem acest contract", a declarat Chirica.

Primăria Iaşi a lansat încă din luna noiembrie 2011 o licitaţie internaţională pentru concesionarea serviciilor de termoficare pe o perioadă de 20 de ani. La cele trei selecţii de oferte s-a prezentat doar compania franceză Dalkia, în aceste condiţii municipalitatea putând demara negocierile cu aceasta, conform legii.

În prezent, Dalkia are încheiat un contract de management al centralei electrice de termoficare din Iaşi, după ce fostul concesionar, o societate subordonată CL, nu a mai putut susţine financiar activitatea. Dalkia a preluat majoritatea angajaţilor de la CET SA.

Dalkia asigura si distributia agentului termic in municipiul Ploiesti, la cel mai mic prêt din Romania.