CUTREMURATOR, in Prahova: Persoana cu dizabilitati supusa chinurilor si amenintarilor pentru a fi folosita in sevicii de videochat

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiești, au documentat activitatea infracțională a două persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane.

Conform cercetărilor de rigoare a reieșit că, începând cu anul 2021, bănuiții, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a unei persoane vătămate (încadrată în grad de handicap și necesitând monitorizare și tratament de specialitate), ar fi recrutat-o și adăpostit-o, în scopul exploatării, prin practicarea de activități de videochat.

Concret, victima, înrudită cu unul dintre bănuiți, ar fi fost determinată, prin exercitarea de presiuni psihice și fizice, să desfășoare activitățile, strict în folosul persoanelor bănuite, care, pentru a crește perioada de expunere în mediul online, i-ar fi oferit, spre consum, produse pe bază de cafeină, incompatibile cu tratamentul necesar persoanei vătămate.

De asemenea, în același interval de timp, bănuiții ar fi determinat o altă persoană vătămată, să practice același tip de activități, în scopul de a obține beneficii financiare importante.

Drept urmare, a fost pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, în județul Prahova, la locuința persoanelor bănuite, fiind descoperite și ridicate mai multe mijloace de probă.

La data de 10 iulie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus reținerea celor două persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane.

În cursul zilei de astăzi, 11 iulie, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Prahova cu propunerea de arestare preventivă a celor doi bănuiți, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La activități au participat și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploiești.

Poliţiştii atenționează că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 Așadar, în plin scandal generat de chinul zeci de persoane vârstnice și cu dizabilități în diverse cămine ale groazei din Ilfov (cazuri similar fiind acum descoperite și prin alte județe), este identificat și acest caz cutremurător în Prahova. Este strigător la cer!