Cum pastrezi carnea de gaina pentru mai mult timp

Daca ai achizitionat mai multa carne de gaina de la cei care au gaini de curte de vanzare, e important sa stii cum sa o pastrezi corect.

Exista multe metode de pastrare si conservare a carnii de pasare pe care le poti folosi. Iata cateva dintre cele mai populare la care poti apela!

Cum pastrezi la frigider carne de gaina de curte?

Carnea de gaina trebuie sa fie refrigerata imediat. Ideal, temperatura din frigider trebuie sa fie intre 0 si 4 grade Celsius. Pune carnea pe raftul cel mai de jos al frigiderului pentru a evita contaminarea altor alimente.

  • Pune carnea intr-un ambalaj etans sau un recipient cu capac. Acest lucru nu va lasa carnea sa se usuce, sa nu ia miros de la celelalte produse pe care le tii in frigider si o va pastra proaspata pentru mai mult timp. 
  • Asigura-te ca frigiderul este setat la temperatura potrivita. Poti folosi un termometru pentru a verifica daca frigiderul nu are unul incorporat.
  • De cate ori cumperi produse din carne proaspata de la cei care au gaini de curte de vanzare, trebuie sa o consumi termen de 1-2 zile. Daca stii ca nu o vei consuma in acest interval, apeleaza alte metode de pastrare sau conservare.

Congelarea

Congelarea este una dintre cele mai bune metode pentru a pastra carnea de gaina pentru perioade mai lungi. Congelatorul trebuie setat la -18 grade Celsius sau mai putin. Carnea de gaina poate fi pastrata in congelator pana la 9-12 luni fara sa isi piarda din calitate.

  • Imparte carnea in portii mai mici inainte sa o impachetezi si sa o pui la congelat. Astfel, vei putea dezgheta doar cantitatea de care ai nevoie.
  • Foloseste ambalaje speciale pentru congelare sau dubleaza ambalajul cu folie alimentara si pungi de plastic pentru a preveni arsurile de congelare. Vidarea este si ea o metoda foarte buna prin care poti prelungi perioada de valabilitate a carnii de pasare de tara. 
  • Eticheteaza fiecare pachet cu data congelarii. Astfel, vei sti cat timp a stat carnea in congelator si vei putea folosi primele pachete congelate mai intai.

Marinarea si prepararea

Inainte sa o pui in frigider sau in congleator, poti marina carnea de gaina de tara, aceasta isi va pastra prospetimea pentru mai mult timp, in plus, va absorbi si aromele condimentelor din marinada. 

Exista o multime de variante de marinate, cele mai populare contin ulei, otet, vin sau suc de citrice, impreuna cu condimente precum piper sau paprika.

  • Lasa carnea la marinat timp de cateva ore inainte sa o pui in congelator. Aromele vor patrunde mai bine in carne daca este lasata peste noapte in frigider.
  • Daca marinezi carnea pentru congelare, pune-o in pungi resigilabile impreuna cu marinada, astfel incat sa fie gata de gatit dupa dezghetare.

Metode de conservare traditionale

Daca ai achizitionat carne de la cei care au gaini de curte de vanzare si vrei sa incerci metode traditionale de conservare, poti incerca conservarea prin uscare sau afumare. Chiar daca ceste metode sunt folosite destul de rar in ziua de azi, prelungesc termenul de valabilitate si ii dau si o aroma delicioasa.

Cu cat carnea este mai proaspata, cu atat o vei putea pastra pentru mai mult timp. Comanda din oferta de carne de gaini de curte de vanzare de la Ograda Verde si asigura-te ca ai mereu in frigider carne proaspata si sanatoasa! (P)