CU FONDURI EUROPENE: Parc fotovoltaic de anvergura acolo unde erau halde de fosfogips la Valea Calugareasca! „Proiect-simbol” pentru o companie de stat

VALEA CĂLUGPREASCĂ SE DEZVOLTĂ. Și asta nu e o lozincă! În satul Dârvari, a fost inaugurat recent primul parc fotovoltaic realizat de o companie de stat prin PNRR.

Parcul a fost dezvoltat de Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie S.A. pe 2 terenuri care înainte au fost halde de fosfogips.

„Felicitări întregii echipe SAPE pentru această realizare care aduce plus valoare comunei noastre

Mulțumim că ați ales Valea Călugărească și vă asigurăm, în continuare,  de întreg sprijinul nostru”, tranmsite primarul localității, Ioana Neagu.

La evenimentul care a avut local finele săptmânii trecute, a participat, cum era firesc, de altfel, și ministrul Energiei, Sebastian Burduja, care a numit investiția un ”proiect simbol” pentru o companie de stat, Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie SA, al cărei acţionar unic este statul român prin Ministerul Energiei.

Trebuie știut, de asemenea, că valoarea totală a proiectului este de peste 28,9 milioane de lei, fără TVA, din care 7,46 milioane lei, fără TVA, reprezintă fonduri nerambursabile din PNRR, aceasta fiind prima investiţie realizată cu o astfel de finanțare a unei companii energetice deţinută de statul român. Este vorba despre un parc fotovoltaic de cinci megawați, care va începe să producă energie verde pentru România, proiectul incluzând și o componentă de stocare de un megawatt, după cum informează autoritățile.