Cu… „colindul” pe la autoritatile de la Bucuresti

Primarul municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, și prefectul județului Prahova, Virgiliu – Daniel Nanu, s-au întâlnit, miercuri, 11 ianuarie, cu directorul general al Institutului de Studii și Proiectări Energetice S.A, domnul prof. dr. ing. Ioan Dan Gheorghiu, în vederea identificării unor soluții aplicate, pe termen scurt și lung, pentru eficientizarea tehnologică a instalațiilor Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică (SACET).

Așa cum transmit reprezentanții municipalității, dialogul a vizat implementarea unor soluții tehnice viabile și inteligente, în vederea optimizării activității de producere, distribuție și alimentare cu energie termică a sistemului urban centralizat de termoficare al municipiului nostru.

Edilul ploieștean a prezentat situația actuală cu care se confruntă municipalitatea, în contextul gestionării acestui serviciu public ca urmare a situației de criză în care se află municipiul Ploiești și a solicitat reprezentantului Institutului de Studii și Proiectări Energetice S.A consiliere de specialitate în vederea soluționării deficiențelor actuale ale instalațiilor SACET, care prezintă un grad de uzură ridicat.

În urma acestei întâlniri de lucru, Volosevici, a ajuns și la Secretariatul General al Guvernului, în căutarea unei soluții privind acordarea unui sprijin financiar destinat asigurării stocurilor de gaz necesare bunei funcționări a SACET al orașului nostru.

La Palatul Victoria, primarul a purtat discuții direct cu Secretarul general adjunct al Guvernului, domnul Adrian Țuțuianu, care a luat cunoștință despre această situație stringentă cu care se confruntă, în prezent, municipiul Ploiești. Reprezentantul Executivului României și-a exprimat deschiderea în vederea soluționării, cât mai rapid, a problemei legate de funcționarea, în parametri optimi, a sistemului ploieștean de termoficare.

 Toate astea după ce, de luni bune, sincopele, avariile și semnele de întrebare par să devină componente ale mecansimului de distribuție a agentului termic și apei calde la Ploiești, aducând cetățenii în „peisajul” unor incertitudini…