Consiliul Judetean Prahova va restaura Palatul Culturii din Ploiesti cu fonduri europene. Investitia se cifreaza la 81 milioane de lei

VESTE EXCELENTA: Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, și președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, au semnat luni, 12.12.2022, contractul de finanțare pentru reabilitarea, restaurarea, modernizarea și consolidarea de către administrația publică județeană a imobilului „Palatul Culturii“ din Ploiești.

Proiectul, care va fi finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), are o valoare de 81 milioane de lei și marchează, cum recunoscautoritățile județene, un eveniment istoric pentru clădirea care a servit drept sediu al Curții de Apel Ploiești, vreme de aproape un secol.

„Ne dorim ca Palatul Culturii din Ploiești să devină un punct de atracție pentru vizitatorii din țară și din străinătate, dar și un loc important pentru promovarea și conservarea patrimoniului cultural al județului Prahova. Acest proiect reprezintă un pas important în direcția modernizării infrastructurii culturale a Ploieștiului și în consolidarea rolului acestui oraș ca punct de reper al culturii din regiune”, a declarat Iulian Dumitrescu.

Proiectul de restaurare a Palatului Culturii din Ploiești constă în: lucrări de consolidare, modernizare, eficienţă energetică, aducerea la standardele tehnice a clădirii, și va avea ca rezultat un imobil modern, echipat cu tehnologii și facilități de ultimă generaţie, emblematic pentru urbea prahoveană, care va putea găzdui evenimente culturale și artistice de anvergură.

NU TREBUIE IGNORAT: Palatul Culturii din Ploiești este una dintre cele mai vechi clădiri de patrimoniu din oraș. Inaugurarea a avut loc în prezența Regelui Carol al II-lea. Palatul, construit de Ernest Doneaud și Toma Socolescu a găzduit, de-a lungul timpului, mai multe instituții publice, dar și evenimente culturale și artistice importante.

 În prezent, clădirea se află într-o stare de degradare avansată, necesitând o intervenție urgentă pentru a fi restaurată și pusă din nou în valoare, așa cum merită, de atfel.

sursa foto: Facebook