Concursul Romanian Business Challenge si un simpozion international, la CCI Prahova

Camera de Comert si Industrie Prahova a organizat la sediul sau, in parteneriat cu Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Ploiesti, un important eveniment dedicat educatiei antreprenoriale in licee si institutii de invatatamant superior.

Evenimentul complex a fost format din Concursul Romanian Business Challenge si Simpozionul international „Performante prin parteneriate” si a avut ca scop sa creeze puntile de legatura intre educatia antreprenoriala si antreprenoriatul in sine, ca proces real de modelare economica.

Concursul Romanian Business Challenge a reunit 6 echipe mixte formate din elevi si studenti din regiunea Sud Muntenia si din Bucuresti, care au avut de pregatit o analiza si o prezentare pe un studiu de caz reprezentat de o firma romaneasca.

Participantii la concurs au avut ocazia sa cunoasca cei doi tineri manageri care detin firma analizata, antreprenori care le-au prezentat drumul succesului lor in business, de la Firma de exercitiu pe care au avut-o ca elevi ai unui liceu economic la afacerea de 7 cifre in euro, de acum.

Profesorii si reprezentantii mediului economic au participat la simpozionul international „Performata prin Parteneriate”, la care, pe langa speakerii romani care-au prezentat cum au ajuns sa obtina succes in firmele proprii, am avut si doi invitati din Italia, parteneri in proiecte europene.

Festivitatea de premiere a fost cea care a incheiat frumos o zi plina de satisfactii, in care am constatat din nou, cu bucurie, ca performanta se obtine in echipa si prin parteneriate.