Comitetul Director al Proiectului European ReHAITA a avut loc in Letonia. Romania e reprezentata de AE3R Ploiesti-Prahova

In perioada 10-11 aprilie 2024, a avut loc la Saldus, Letonia, a doua sedinta a Comitetului Director al Proiectului European ReHABITA. Sedintele de lucru s-au desfasurat pe durata a doua zile si au continut sesiuni informative legate de progresul pachetelor de lucru, precum si ateliere de lucru. Aceste sedinte sunt vitale in stabilirea actiunilor din proiect si a pasilor care trebuie urmati pentru indeplinirea obiectivelor.

De asemenea, actiunile au cuprins si o vizita de lucru la cartierul tinta din municipalitatea Saldus, unde vor fi realizate lucrarile de interventie.

Urmatorul schimb de experienta din cadrul proiectului va avea loc in luna octombrie a.c., la Ploiesti.

Proiectul LIFE ReHABITA își propune să atenueze sărăcia energetică prin promovarea renovărilor energetice profunde ale caselor ineficiente energetic ale familiilor vulnerabile din municipiile Lorca (Spania), Ploiești (Romania), Plovdiv (Bulgaria), Saldus (Letonia) și Gospić (Croatia).

În ciuda tuturor avantajelor pe care o renovare profundă le-ar avea asupra calității vieții unei familii vulnerabile, cetățenii continuă să perceapă nevoia de renovare ca o problemă mai degrabă decât o oportunitate. Pentru a depăși această barieră, proiectul va înființa Birouri ReHABITA (ghișee unice) pentru a furniza servicii integrate de renovare a locuințelor în unele dintre cele mai defavorizate cartiere din municipiile participante. În acele birouri, tehnicienii municipali vor ghida cetățenii prin întregul proces până când locuințele lor vor fi renovate energetic.

Proiectul ReHABITA primeste finantare prin Programul LIFE al Comisiei Europene. Pentru mai multe informatii puteti accesa website-ul AE3R Ploiesti-Prahova, unde veti regasi o sectiune speciala dedicata proiectului European ReHABITA: https://www.ae3r-ploiesti.ro/ro/rehabita.