Cod portocaliu de ninsoare, Update 5: 15 tone de alimente la Boldesti Gradistea

Si Prefectura Prahova se implica in actiunea de ajutorare a celor ramasi inzapeziti.
Deoarece se estimeaza un risc de blocare a drumurilor de acces in urmatoarele 48 de ore, prefectul Adrian-Florin Dobre a dispus trimiterea unui transport de 15 tone de alimente neperisabile (paste fainoase, conserve, ulei, faina), apa imbuteliata si 2.500 de paini catre locuitorii localitatii Boldesti Gradistea.

Un transport asemanator, la care se adauga 10 metri cubi de lemne de foc necesare incalzirii scolilor va pleca astazi catre comuna Salciile. Din alimentele donate de catre populatia si societatile comerciale ale municipiului Ploiesti, un transport de 15 tone a fost trimis catre localitatile in dificultate din judetul Buzau, un alt camion fiind pregatit sa se deplaseze in judetul Ialomita imediat ce conditiile meteorologice vor permite.

De asemenea, Primaria Plopeni va trimite ajutoare constand in produse alimentare in valoare de 100 de milioane de lei vechi pentru locuitorii din Slobozia Bradului, judetul Vrancea.

Prefectul Adrian-Florin Dobre doreste sa multumeasca public cetatenilor municipiului Ploiesti, Primariei Municipiului Ploiesti, Primariei Orasului Plopeni, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Jandarmeriei, societatilor comerciale, tuturor celor care au inteles sa se solidarizeze si sa doneze pentru ajutorarea celor aflati in nevoie in urma situatiei meteorologice dificile pe care o traversam.