Coaliția 52 vrea sa imbunatateasca dialogul intre societatea civila si autoritati

Membrii Coaliției 52 din Ploiești au organizat astăzi, la Casa de Culura a Sindicatelor, masa rotundă cu tema “Respect și responsabilitate pentru dialog”.
In cadrul acesteia le-au fost prezentate celor prezenti amendamentele propuse pentru schimbarea Legii 52/2003, privind transparența decizională în administrația publică. Prin completarea legii cu aceste amendamente, Coaliția 52 dorește să ofere un cadru real și onest pentru consultarea societății civile atunci când autoritățile intenționează să ia decizii.

La masa rotundă din Ploiești au participat doi parlamentari, niciun consilier județean și un consilier local. Au mai răspuns invitației și doi reprezentanti ai PP-DD, in calitatea lor de viitori posibili parlamentari. Dintre aceștia, au fost de acord cu inițiativa Coaliției 52 și au spus că susțin demersul de îmbunătățire a legii transparenței 2 parlamentari, 0 consilieri județeni și 1 consilier local, precum și reprezenții PP-DD.

În cadrul evenimentului, invitații au declarat, in unanimite, că “este o intiativa importantă care deschide calea spre un dialog real intre decindenți și societatea civilă”. Pe lângă susținerea verbală am primit asigurari de la cei doi parlamentari ca vor iniția in procedură de urgență modificările propuse de Coaliția 52, in termen cât mai scurt.

In Prahova, până la această dată s-au înscris 18 entități, respectiv ONG-uri, Sindicate și Organizații Patronale.

Coaliția 52 a organizat astăzi evenimente similare în 16 orașe din țară: Cluj, Oradea, Satu Mare, Târgu Mureș, Reșița, Deva, Timișoara, Constanța, Râmnicu Vâlcea, Tulcea, Bacău, Iași, Craiova, Suceava și București. Observațiile parlamentarilor și reprezentanților autorităților locale și județene de la aceste mese rotunde vor fi centralizate și folosite pentru a definitiva forma amendamentelor propuse pentru schimbarea Legii 52/2003. Ulterior, aceste amendamente vor fi transmise parlamentarilor din toate județele țării, urmând ca acei parlamentari care au declarat că vor susține acest demers să înceapă procesul de modificare legislativă în Parlamentul României.

Toate persoanele interesate pot afla cine sunt sunt parlamentarii care sunt alături de Coaliția 52, accesând harta interactivă de pe site-ul www.advocacy.ro.