Charles Darwin la Ploiesti: Manifestari de anvergura dedicate marelui om de stiinta

Muzeul Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova vă invită la acțiunile dedicate Zilei Charles Darwin: vorbim de expoziția „Pași prin colecțiile muzeului”, organizată în Sala Coloanelor, dar și despre un extraordinar simpozion dedicat personalității lui Charles Darwin.

Darwin a fost, este şi va fi mereu considerat părintele biologiei ştiinţifice, iar vizitatorii care trec prin Muzeul Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova au posibilitatea să cunoască câteva date despre această personalitate marcantă a biologiei. Expoziția organizată în Sala Coloanelor prezintă piese tridimensionale din cadrul colecțiilor de paleontologie, entomologie, malacologie, vertebrate, botanică și preparate în formol.

12 februarie este „Ziua Darwin” („Darwin Day”) o sărbătoare instituită, în scopul aniversării nașterii (12 februarie 1809) lui Charles Darwin, prilej de a sublinia importanța contribuțiilor marelui naturalist britanic în dezvoltarea și promovarea științei.

In anul 2024 se împlinesc: 215 de ani de la naşterea lui Charles Darwin, 193 de ani de la începutul călătoriei cu vasul Beagle și 142 ani de la trecereasa la cele veșnice.