Cele mai cunoscute 5 mituri despre păcănele

Jocurile la aparate, cunoscute în engleză drept „slots” și în română „păcănele”, sunt cele mai populare jocuri de noroc din lume. Inclusiv în România, aparatele de păcănele au împânzit multe din locațiile în care lumea se distrează, cum sunt barurile, cafenele sau unele restaurante. Desigur, cele mai multe aparate de acest fel, cu o ofertă foarte diversificată, se întâlnesc în cazinouri, fie ele tradiționale sau virtuale. De fapt, cazinourile online au început să fie tot mai apreciate de oameni datorită ușurinței interacțiunii facilitate de internet. Sunt zeci de cazinouri licențiate în România care oferă o gamă variată de sloturi, care mai de care mai atractive. Dacă ești curios cum arată noile versiuni de păcănele online, dar și să le încerci pe cele vechi, consacrate, accesează platforma Jucătorul.ro și alege unul din cazinourile recomandate de acești specialiști din industria de gambling.

            Ca principiu de funcționare, indiferent dacă vorbim de sloturi fizice sau virtuale, trebuie rotit un set de role cu simboluri atașate. Dacă rola se oprește în așa fel încât să creeze o linie formată din aceleași simboluri, jucătorul câștigă. Dimensiunea câștigului este determinată de miza plasată înainte de rotire.

            Astfel, deși este un joc de noroc relativ ușor, care nu necesită un nivel de cunoștințe ridicat și nici investirea unor sume mari, păcănelele au fost mereu vedeta unor mituri, larg răspândite în sălile de jocuri și cazinouri.

Cele mai cunoscute 5 mituri legate de păcănele și strategiile de joc la aceste aparate:

  1. Magnetul montat pe aparat

Este unul dintre cele mai populare și mai vechi mituri legate de acest joc. Conform acestuia, dacă amplasezi un magnet în jurul aparatului atunci când dai dublaje (o funcție care-ți permite să-ți dublezi câștigul), atunci vei putea să vezi ce urmează să vină la următorul dublaj. Chiar dacă, probabil, acest truc a mers în trecut, în prezent acesta nu mai funcționează cu siguranță, deoarece fiecare aparat are în dotare un software foarte performant, care nu interacționează cu undele magnetice. În plus, dacă ne gândim că majoritatea locurilor în care se află aceste păcănele sunt monitorizate, obținerea unor câștiguri însemnate, consecutive, ar da de gândit administratorilor și, cu siguranță, aceștia ar afla rapid motivul pentru care aparatul funcționează astfel.

  • Combinații magice de taste

Un alt mit spune că, pentru a manipula sloturile, trebuie apăsat câteva butoane, într-o combinație specifică, capabilă să descifreze algoritmii folosiți. În acest fel, aparatul s-ar „da peste cap”, iar cotele s-ar întoarce în favoarea jucătorului. Bineînțeles că și acest mit nu se bazează pe prea multe dovezi fizice, nimeni neștiind exact combinația de taste câștigătoare.

  • (Nu) baga bani într-un aparat la care s-a câștigat

O altă legendă foarte populară spune că nu e indicat să bagi bani într-un aparat la care cineva tocmai a câștigat, ci mai degrabă într-unul în care nu s-a câștigat demult. Pe de altă parte, există și mitul invers: dacă un aparat a plătit o sumă mare de bani recent, este recomandat să joci la el deoarece are o rată de plată ridicată. Are o oarecare logică această gândire însă noi, ca jucători, nu știm istoricul respectivului aparat și algoritmii setați de către administratori. Până la urmă, păcănelele rămân un joc de noroc și atât, totul depinzând doar de hazard.

  • „Semne” pe care ți le dă aparatul

Un alt mit întâlnit prin cazinouri este acela că anumite simboluri care vin într-un anumit joc prevestesc un câștig substanțial. De exemplu, dacă într-o tură primești cinci dolari sau stele, runda următoare sau curând primești cinci șeptari. În realitate, fiecare aparat generează rezultate aleatorii, fără a ține cont de mâinile anterioare. Astfel, o simplă combinație de simboluri nu reprezintă garanția unei potențiale runde norocoase.

  • Identificarea algoritmilor unui aparat

Un ultim mit, des întâlnit printre pariori, este acela că, printr-o observare atentă și prelungită a jocurilor individuale, se poate identifica un anumit „pattern” de funcționare a aparatului. Evident și această modalitate de a trișa este foarte dificil de pus în practică, deoarece e aproape imposibil să înregistrezi activitatea unui aparat în calitate de client. În plus ai nevoie de un soft specializat care să identifice algoritmul folosit de respectivul aparat, astfel încât acesta să-ți spună cu acuratețe când trebuie să apeși butonul de joc.

            Toate aceste 5 mituri au legătură doar cu sloturile fizice. În mediul online, nu se pune problema existenței anumitor trucuri prin care „aparatele” să poată fi păcălite în vreun fel. Softurile pe care le au aceste aplicații online sunt foarte bine puse la punct și testate îndelung până ajung în producție. (P)

Sursa foto: Pexels.com