Cel mai frumos brad de Craciun

Alergam cu treburi de colo pana colo, ne agitam umplem „peste poate” mall-urile, magazinele de orice fel, florariile, restaurantele, alergam sau… comandam cele mai sofisticate podoabe pentru de Craciun casa si pentru Bradul, nu uitam…. cizmele celemai moderne si din cea mai fian piele,manusile cu ciucurasi, gulerele de blana, sclipiciul, totul ca sa… ne starluceasca sarbatorile in nas, sa vada toata lumea din jur si dimprejur ca noi… sarbatorim, nu gluma! A, nu uitam sa ne impanam frigiderele si camarile pana la refuz, ciocolatile, bomboanele,sticlele de vin si sampanie si, fiereste… „plimbarile” la shopping, DE CRACIUN, in traningul cel mai „in trend”, asortat cu bratarile de aur primite in dar, cerceii si cizmele cu toc sau cu ciucuri ceimita blana de leopard…

Hm… doar „treʼ” sa simti sarbatorile (ca ni-i lene sau rusine,poate, sa mai rostim CRACIUN”)!

Dar… stiati ca de Craciun nu se impodobesc doar brazii, ci si… sufletele? Ei bine, ca sa reusiti sa impacati si bradul si… sufletul, iata cea mai faina reteta: se iau visele copilariei, se framanta cu dor, cu… tanice si nemuritoare colinde si se presara stele… dupa gust. Apoi, din lumina ochilor, din luceferi si fulgi de nea, se modeleaza globuri: rotunde ca visele, triunghiuri ca brazii,  inimi pline de iubire si… flori. Puneti acolo, sus, si casute impletite cu zambete si musai pe Mos Craciun, plamadit din lacrimi de bucurie!

Din emotii, se impletesc cununi si din boabe de grau se fac chipuri de ingerasi. Apoi, daca-i bunica prin bucatarie, cereti-i aluat, sa faceti covrigei. Si, daca adaugati scortisoara, miere, si… tremuratul magic al mainilor in asteptarea Mosului, veti avea cea mai dulce… turta dulce. Garnisiti totul cu colinde si din clopoteii vocilor de copii va vor reusi cei mai muzicali ingerasi… ornati totul cu fulgi de ena si poeziile copilariei.

Apoi, cu talc si  taina, impodobiti bradul si sufletul, iar peste tot asezati speranta si, pentru steaua din varf, cel mai trainic material e iubirea. Lumina va veni de la sine!

Si, uite-asa, cel mai frumos brad de Craciun va va impodobi casa si inima…

O, Brad frumos,

O Brad frumos,

cu inima impodobita cu cetina Iubirii…

Foto: Christmas pictures by Jessie, Facebook