Ce scaune ar trebui să alegi pentru bucătărie?

Nu este deloc ușor să amenajezi o încăpere a casei pentru a se potrivi gusturilor și nevoilor tuturor membrilor familiei. Iar acest lucru este și mai complicat atunci când vine vorba despre bucătărie, un loc unde toți se întâlnesc pentru a găti, mânca împreună sau doar pentru a vorbi în fața unei căni de ceai sau cafea. Și, așa cum este evident, scaunele sunt printre piesele cele mai importante aici.

Scaune de bucătărie – alege-le pentru a se potrivi cu amenajarea camerei!

Atunci când creezi un plan despre cum va arăta în cele din urmă bucătăria ta, merită să iei în considerare câteva aspecte importante. În primul rând, cât spațiu este disponibil și în ce stil sunt decorate restul camerelor. Este bine atunci când toate elementele de design se potrivesc între ele și creează un întreg coerent. Cu toate acestea, nu ar trebui să îți fie frică de combinații îndrăznețe.

Exista o varietate larga de scaune de bucatarie care se potrivesc perfect cu spațiul pot fi asortate în culori încât sunt aproape invizibile – o soluție bună în încăperile mici. Dar atât în câțiva metri pătrați, cât și în interioare spațioase, scaunele de bucătărie pot fi elementul principal al decorului – pot fi colorate, din lemn, plastic sau metal, în forma clasică a scaunelor de bucătărie, asemănătoare fotoliilor sau captivante prin nonșalanța lor de bar.

Ar trebui să cumpăr scaunele împreună cu masa sau separat?

Bineînțeles, scaunele de bucătărie sunt asociate în primul rând cu statul la masă, așa că nu fără motiv atunci când începi să te gândești la selecția lor, probabil iei în considerare opțiunea de a cumpăra întregul set – o masă și scaune. Aceasta este, desigur, o mișcare sensibilă, designul uniform al scaunelor și mesei de bucătărie îți permite să obții o atmosferă de ordine, iar un astfel de set constituie un întreg coerent, care probabil va fi numit colț de luat masa de către membrii gospodăriei după câteva zile de utilizare.

Cu toate acestea, tendințele actuale de design interior oferă o varietate atât de mare de modele și forme de scaune de bucătărie ieftine încât chiar merită să iei în considerare cumpărarea lor separat. Este chiar posibil să compui propriul set personalizat de scaune de bucătărie pentru acasă. Fiecare dintre ele poate fi apoi adaptat la nevoile individuale, preferințele și statura membrilor gospodăriei. 

Într-un astfel de caz, merită să te asiguri că sunt conectate printr-o linie, stil sau material similar, astfel încât să se potrivească vizual unul cu celălalt. 

Cele mai recente tendințe de design interior se concentrează și pe accente puternice de culoare, iar de foarte multe ori scaunele sunt elementul decorului care aduc o notă de extravaganță și expresie colorată încăperii. Merită cu adevărat să îți lași imaginația să zboare și, de exemplu, să combini o masă solidă, tradițională, cu scaune de bucătărie unice, moderne și colorate.

Ținând cont de confortul de utilizare, cel mai bine este să alegi scaune cu spătar   pentru casa ta , astfel încât toți cei care stau pe ele să se simtă confortabil. Scaunele tapițate și moi vor funcționa excelent, dar și scaunele din lemn sau plastic bine proiectate și profilate sunt, de asemenea, surprinzător de confortabile. Mai mult, le poți decora cu o pernă practică. (P)