Ce marketing practică afacerile online şi offline anul acesta

Marketing-ul a fost şi încă este unul dintre cele mai importante departamente dintr-o firmă, o unitate ce contribuie în mod decisiv la succesul general al oricărei afaceri online sau offline.

În fiecare an, trendurile şi strategiile implementate se schimbă şi evoluează constant, de aceea antreprenorii şi specialiştii trebuie să se adapteze şi să integreze practici cât mai competitive, mai ales în mediul digital. Chiar şi cei care conduc afaceri offline trebuie să încorporeze strategii online pentru a se asigura că ajung la un număr cât mai mare de potenţiali clienţi.

Indiferent că este vorba de comunicate de presa, inteligenţă artificială, de o strategie SEO bine definită, crearea unei prezenţe pe reţelele de socializare sau colaborare cu creatori de conţinut, în anul 2024 antreprenorii au la dispoziţie un număr mai mare ca niciodată de instrumente ce îi pot ajuta să atingă succesul dorit.

Utilizarea serviciilor de inteligenţă artificială

AI a reuşit în utimii ani să crească randamentul financiar şi productivitatea generală  într-un număr tot mai ridicat de industrii. Marketing-ul poate beneficia considerabil în urma implementării acestei tehnologii, mai ales atunci când vine vorba de creare de conţinut, automatizare, analiza datelor, optimizare şi personalizarea experienţei de utilizator.

Redactorii Capitalul.ro spun ca, deşi multe afaceri online au început deja să adopte AI, este important ca specialiştii şi antreprenorii să acorde o atenţie sporită întregului proces, să îl actualizeze şi să îl îmbunătăţească în permanenţă pentru a se asigura că vor construi o relaţie de durată alături de clienţi.

Colaborarea cu creatori de conţinut

Anul acesta, la fel ca şi în anii trecuţi, creatorii de conţinut sunt o parte esenţială pentru succesul afacerilor. Promovarea şi vizibilitatea online sunt factori importanţi pentru orice business, de aceea colaborarea cu aceştia poate amplifica autoritatea brandului, poate atrage şi menţine atenţia unei audienţe mai largi şi diversificate, fiind creată o conexiune autentică şi personalizată cu publicul ţintă.

De asemenea, multe afaceri offline au început să organizeze evenimente şi activităţi care să ofere interacţiuni directe şi memorabile cu potenţialii şi actualii clienţi, fiind un avantaj pentru ambele părţi. Marketingul a devenit din ce în ce mai agresiv în ultimii ani, motiv pentru care interacţiunea cu creatorii de conţinut preferaţi, care să ofere detalii şi perspective autentice despre anumite produse şi servicii, rămâne în continuare o soluţie foarte bună.

Adoptarea unei strategii SEO performante

Indiferent de tipul afacerii, specialistii recomandă adoptarea unor strategii SEO performante, deoarece acestea sunt esenţiale pentru cei care doresc în acest an să-şi extindă prezenţa în mediul online. SEO nu este doar un lux, ci o necesitate pentru că o firmă să rămână competitivă pe piaţa actuală. În special în cazul site-urilor web, adăugarea de articole informative, comunicate de presa, îmbunătăţirea conţinutului deja existent şi optimizarea eficientă onpage şi offpage poate creşte încrederea, vizibilitatea şi poziţia în clasamentul Google.

Algoritmii motoarelor de căutare devin din ce în ce mai performanţi de la an la an, iar calitatea conţinutului publicat, viteza de încărcare a păgânilor, precum şi design-ul şi securitatea site-ului contribuie decisiv la îmbunătăţirea poziţiei în căutări.

Conţinutul generat de utilizatori (UGC) – Un engagement mai mare şi mai multă autenticitate

Conţinutul generat de utilizatori a început să devină un instrument tot mai utilizat de către firmele mici şi mari. Fie că este vorba de poze, recenzii, postări pe reţelele de socializare sau video-uri, conţinutul creat de utilizatori, nu de către brand, reuşeşte să îmbunătăţească credibilitatea şi vizibilitatea pe internet, reuşind într-un final să influenţeze în mod pozitiv decizia de cumpărare a potenţialilor clienţi. Această strategie de marketing este foarte benefică pentru business-uri, fiind o modalitate excelentă prin care se poate construi o relaţie autentică şi durabilă cu clienţii şi comunitatea.

Marketingul pentru afacerile online sau offline se bazează pe integrarea armonioasă a strategiilor digitale şi a celor tradiţionale. Toţi antreprenorii trebuie să înţeleagă rolul acestora şi să le aplice eficient astfel încât să poată ţine pasul nu doar cu trendurile actuale, cât şi pentru a beneficia de cât mai multă vizibilitate, lucru ce va duce în final la venituri mult mai mari.

(P)