CCI Prahova, vizitata de o delegatie de oameni de afaceri turci; Acord de colaborare cu CCI Cerkezkoy

Camera de Comert și Industrie Prahova a organizat, miercuri, 6 noiembrie 2019, vizita la Ploiești a unei importante delegații din Turcia, reprezentând Camera de Comerț și Industrie Cerkezkoy. La întâlnirea care a avut loc la sediul CCI Prahova, a fost semnat Acordul de Colaborare între această instituție, reprezentată de Dl. Președinte Aurelian Gogulescu și CCI Cerkezkoy, reprezentată de Dl. Președinte Süleyman Kozuva, care a semnat și în Cartea de Onoare a CCI Prahova.

 

“Este o onoare pentru noi, ca instituție, să fim vizitați de o delegație atât de numeroasă de oameni de afaceri din Turcia. Este o vizită extrem de importantă, nu doar datorită semnării Acordului de Colaborare bilateral, ci și pentru că sunt convins că acțiunea dumneavoastră va deschide noi oportunități de colaborare între firme din Cerkezkoy și oameni de afaceri prahoveni”.

 

Turcia este a treia țară ca pondere în firme care au adus investiții străine în județul Prahova, cu 115 companii, din totalul de circa 2.000 de firme cu capital străin, care provin din 89 de țări.

 

“Prahova are cele mai multe parcuri industriale din România – 10 (5 cu capital de stat și 5 cu capital privat), iar primul parc industrial din România, cel de la Vălenii de Munte, a avut ca model Parcul Industrial din Izmir (Turcia). Noi, cei de la Camera de Comerț și Industrie Prahova, vă stăm la dispoziție pentru orice intenție de colaborare cu firme din județul nostru”, a mai spus Președintele CCI Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu.

 

La rândul său, Dl. Președinte Süleyman Kozuva a precizat: “Colaborarea interculturală și istorică dintre cele două țări este foarte veche. Cu ajutorul oamenilor de afaceri vom reuși să dezvoltăm relațiile noastre în viitor. Sunt convins că vom crește împreună, mai ales că România este o platformă mare pentru investiții”.

 

Și Președintele Asociației Investitorilor Turci în România, Dl. Nazmi Dogan, a întărit acest deziderat: “Sunt de 20 de ani în România, m-am căsătorit cu o româncă, am muncit și am avut rezultate frumoase aici. Există respect pentru business și, deși sunt două culture diferite, am simțit mereu ajutor și susținere din partea românilor. Îmi doresc ca relațiile de colaborare să se dezvolte și mai mult în viitor”.

 

Oaspeții turci au vizitat și trei companii care își desfășoară activitatea în parcuri industriale din județ.