CCI Prahova, partener intr-un program de antreprenoriat pentru Regiunea Sud-Muntenia

Camera de Comerț și Industrie Prahova este partener al SC Faxmedia Consulting SRL în proiectul “BUSINESS START (UP) – Mecanism de finanțare a liberei inițiative în Regiunea Sud-Muntenia”, conferința de lansare a acestuia având loc vineri, 26 ianuarie a.c., la sediul CCI Prahova, în prezența președintelui Aurelian Gogulescu și a managerului de proiect, George Adrian Dițu. Proiectul este finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

“Este un program pe care l-am așteptat cu toții cu foarte mare nerăbdare și sperăm că va fi de mare succes, mai ales în perioada aceasta în care se pune un foarte mare accent pe crearea de noi locuri de muncă”, a precizat președintele CCI Prahova, Aurelian Gogulescu.

Cursul gratuit de antreprenoriat din cadrul proiectului se adresează persoanelor fizice, șomeri, persoane inactive, persoane care au un loc de muncă și înființează o afacere în scopul creării de noi locuri de muncă din regiunea Sud-Muntenia, respectiv din județele Prahova, Dâmbovița, Argeș, Călărași, Giurgiu, Teleorman, Ialomița.

În cadrul proiectului vor participa la programe de formare 460 de persoane ce doresc înființarea unei afaceri non-agricole în mediul urban. Participanții la programul de formare Competențe antreprenoriale vor primi sprijin pentru elaborarea unor planuri de afaceri, urmând ca 56 dintre acestea să fie selectate pentru finanțare. Aplicanții selectați nu pot deține calitatea de asociat majoritar în structura altor societăți, iar valoarea subvenției este de 34.000 euro/plan de afaceri.

Condițiile minime de înscriere în proiect (care se va derula pe o perioadă de 36 de luni) vizează vârsta minimă de 18 ani; domiciliul sau reședința legală în județele Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova sau Teleorman; minim studii gimnaziale.

Nu pot participa la activitatea de formare tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani care nu au loc de muncă, nu urmează o formă de învățământ și nu participă la alte activități de formare profesională (tinerii NEETS).
Informații suplimentare pentru înscrierea participanților la cursurile care vor începe în luna martie a.c. se pot găsi pe site-ul Faxmedia Consulting (faxmedia.ro).