CCI Prahova ajuta firmele sa acceseze fonduri europene

Camera de Comert si Industrie Prahova a organizat, ieri, la sediul sau din Ploieşti, un „Seminar de informare şi instruire privind oportunităţile de finanţare pentru IMM-uri” care sunt disponibile în aceasta perioada.
Sesiunea s-a adresat IMM-urilor prahovene, care doresc sa se dezvolte cu ajutorul fondurilor acordate europene pentru finantarea proiectelor de perspectiva. Scopul principal al acestui seminar a fost acela de a prezenta condiţiile de accesare a Axei Prioritare 1 – “Un sistem inovativ şi eco-eficient de producţie”, DMI 1.1 – “Investiţii productive şi pregătirea pentru competiţia pe piaţă a întreprinderilor, în special a IMM, Operaţiunea A2 – „Sprijin financiar în valoare de până la 1.065.000 lei acordat pentru investiţii pentru întreprinderile mici şi mijlocii” din cadrul Programului Operational Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice.

Prin organizarea acestui seminar CCI Prahova a facut posibila intalnirea directa intre reprezentatii IMM-urilor din judet eligibile in cadrul POS CCE si o firma de consultanta cu o vasta experienta in domeniul accesarii fondurilor europene si cu un important portofoliu de proiecte de succes care au beneficiat de finanţare.

Echipa de consultanti a prezentat participantilor conditiile si posibilitatile concrete de accesare a Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economic (POS CCE), atat in ceea ce priveste eligibilitatea cat si valoarea maxima a finantarii nerambursabile. Termenul limită pentru depunerea proiectelor fiind extrem de scurt – 31 mai 2012, companiile interesate sa obtina o finantare nerambursabila din acest program sunt invitate sa se adreseze CCI Prahova pentru asistare in formularea si definitivarea cererilor de finantare.

De asemenea, in cadrul seminarului au fost prezentate si alte posibilitati de finantare, respectiv cele oferite de Programul Naţional de Dezvoltare Rurală prin Măsura 313 – Încurajarea activităţilor turistice sau Măsura 312 – Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de micro-întreprinderi.

Prin intalnirea de astazi CCI Prahova si-a propus sa rezolve in primul rand problema lipsei de informatii cu care se confrunta aceia care doresc sa obtina fonduri europene nerambursabile pentru afacerile lor dar si sa ofere solutii concrete de finantare, astfel incat in viitor oportunitatea finantarii proiectelor din fondurile europene sa devina o prioritate pentru companiile prahovene.