Cautati si la Ploiesti AZI asa ceva! Cautati… mult si bine…

La Ploiești DE CE nu vedem așa ceva, de ZIUA UNIVERSALĂ A IEI?!?! (retorică întrebare…!)

Primăria municipiului Giurgiu și Centrul Cultural ”Ion Vinea”, în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Giurgiu desfășoară cu entuziasm și inspirație, în data de 24 iunie, sărbătoarea portului popular prin organizarea paradei Iei și a mai multor activități cultural-artistice.

*Programul zilei de sâmbătă, 24 iunie 2023:

-09:00 – 09:30 – întâlnire în curtea primăriei;

-09:30 – 10:00 – Parada Iei pe traseul Primărie – Parc Alei;

-10:00 – 12:00 – Spectacol folcloric susținut de elevii claselor de canto și dansuri populare din cadrul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale și al Centrului Cultural ”Ion Vinea”.

Cu acest prilej, în Parcul Alei sunt organizate, o expoziție de port popular și atelier de creație artă plastică.

 Fain, nu-i așa?!

 Altfel spus, un alt exemplu de celebrare a unei comori naționale- IA și a unei sărbători creștine- Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul. Acolo în micul oraș-port la Dunăre- Giurgiu. Un alt exemplu ce trage o palmă zdravănă peste orbazul municipiului cu pretenții… Ploiești- apatic și ignorant. Unde, official, doar o expoziție- minunată de altfel, cocoțată la unul din etajele Palatului Culturii amintește tăcut de Ziua Iei… (suntem tareee curioși câți vor urca azi acolo să viziteze, să contemple expoziția!!!)

foto: Cjcpct Giurgiu