Caravana Medierii la Ploiesti

“Caravana Medierii” vă aşteaptă marţi, 20 decembrie,la supermarketului Real din Ploieşti, începând cu ora 16, pentru al 8-lea “popas cu ceai cald si o intrebare!” din campania “Medierea Aproape de Tine!”.
In cadrul evenimentului, organizat în parteneriat şi cu participarea mediatorilor autorizaţi din Prahova, se vor distribui 500 de reviste “Medierea Tehnică şi Artă” numarul 15/2011 (numarul 3 din anul 2 al revistei), cu articole scrise şi de către mediatorii din Prahova, precum şi alte materiale realizate de mediatorii prahoveni pentru informarea publicului asupra procedurii medierii.

Proiectul “Caravana Medierii” a debutat in luna iunie 2011 în Bucureşti şi s-a bucurat de un larg interes în faţa participanţilor, familiarizaţi cu notţunea de mediere. In continuare, publicul din Brăila (iulie 2011), Braşov (august 2011), Mangalia şi Constanţa (septembrie 2011), Bacău (octombrie 2011) şi Cluj (noiembrie 2011) au fost gazde ale mediatorilor, recepţionând cu mult interes informaţiile despre procedura.

Caravana constă într-o serie de evenimente lunare de informare a publicului despre mediere şi avantajele ei prin distribuirea revistei “Medierea Tehnică şi Artă”, precum şi pliante, flyere, etc., publicul având posibilitatea să cunoască personal mediatorii şi să se informeze direct avantajele acestei proceduri, respectiv reducerea stresului, costurilor şi timpului de rezolvare a disputelor, în condiţii de deplină confidenţialitate pentru părţi.

Proiectul “Caravana Medierii – Medierea Aproape de Tine!” realizat de Şcoala de Formare în Mediere Mugur Mitroi (F.M.M.M.) şi dezvoltat în parteneriat cu Uniunea Centrelor de Mediere din Romania (U.C.M.R.), se derulează în toată ţara pe o perioadă de 24 de luni, având drept scop promovarea medierii ca metodă alternativă de rezolvare a disputelor.

Şcoala de Formare în Mediere Mugur Mitroi (F.M.M.M.) a fost înfiinţată în anul 2010 şi dezvoltă relaţii de colaborare şi parteneriat cu organizaţii din ţară şi străinătate din domeniul ADR (Alternative/Appropriate Dispute Resolution).

O relaţie deosebită a construit cu Fundaţia The Lord Slynn of Hadley European Law Foundation din Marea Britanie şi cu Federal Mediation and Conciliation Service din S.U.A., cu sprijinul cărora derulează cursuri de pregătire profesională de tehnici avansate de mediere. Revista “Medierea Tehnica şi Artă”, înfiinţată de F.M.M.M., este revista profesională lunară editată bilingv în română şi engleză, care în primul an de existenţă a devenit liderul publicaţiilor de specialitate din ţară.