Cantareata Malina Olinescu s-a sinucis!

Cântăreaţa Mălina Olinescu a murit, în noaptea de duminică spre luni, căzând de la etajul şase al blocului în care locuia, situat în zona Gării de Nord din Bucureşti, a declarat pentru Mediafax Bogdan Opriţa, director coordonator SMURD.
Membrii echipajului SMURD au făcut timp de 30 de minute manevre de resuscitare, fără a avea succes. Cântăreaţa de muzică pop Mălina Olinescu avea 37 de ani şi era fiica cântăreţei Doina Spătaru şi a actorului Boris Olinescu. Atrasă de muzică de la o vârstă fragedă, ea a început să participe la festivaluri încă de când avea 5 ani.

În 1995, a câştigat premiul I la secţiunea interpretare a Festivalului de muzică uşoară Aurelian Andreescu. În 1996, Mălina Olinescu a fost acceptată în trupa de cântăreţi din popularul show de televiziune "Şcoala Vedetelor", difuzat la TVR. Alături de această echipă, Mălina Olinescu a suţinut numeroase concerte în toată ţara. Această emisiune a însemnat, de altfel, pentru ea rampa de lansare pe scena muzicii.

În acelaşi an, Mălina a participat la Festivalul de muzică uşoară de la Mamaia, unde a câştigat premiul al III-lea, tot la secţiunea Interpretare. În anul următor, la Festivalul de la Mamaia, a câştigat, alături de compozitorul Adrian Romcescu, premiul I la secţiunea Şlagăre, cu piesa "Mi-e dor de tine". Tot în 1997, Mălina Olinescu a obţinut premiul I la secţiunea Interpretare la Festivalul "Cerbul de Aur".

Tot alături de Adrian Romcescu a câştigat, în 1998, cu piesa "Eu cred", selecţia naţională Eurovision şi a reprezentat România în ediţia concursului muzical de la Birmingham (Marea Britanie). În 1998, împreună cu colegul său de la "Şcoala Vedetelor" Dan Despot, a obţinut premiul al III-lea la secţiunea Creaţie a Festivalului de la Mamaia. Mălina Olinescu a lucrat ulterior şi în televiziune. Astfel, a moderat, în 2000, alături de Petre Magdin, emisiunea "Întâlnirea de la miezul nopţii" difuzată de postul public de televiziune.

Printre albumele lansate de ea se numără "Ready for you" (1997), "Pot să zbor" (1999), colaborând şi la seria de piese pentru copii Cutiuţa Muzicală. Cântăreaţa a fost căsătorită cu clăparul trupei Compact Dan Stesco, dar cei doi au divorţat în 2007, după şapte ani de căsnicie.