Campioni la „U18”! CSM Petrolul Ploiesti – Stiinta Bucuresti 76-66!

După titlurile naţionale obţinute la „U15” şi „U17”, astăzi a venit rândul băieţilor de la „U18” să îmbrace tricourile de campioni, în urma victoriei clare din finala cu CSU Ştiinţa Bucureşti, scor 76-66 (21-15, 18-14, 23-16, 14-21)!

Ceea ce este de remarcat este că CSM Petrolul Ploieşti ajunge, astfel, la un pas de a repeta performanţa din sezonul trecut, în care a obţinut 4 titluri de campioană naţională la categoriile U14, U15, U16 şi U17!

Trei dintre băieţi – Codruţ Dinu, George Angelian şi David Raşoga – au intrat şi în posesia unor premii indivuale, primii doi fiind incluşi în „best five” al turneului, iar cel de-al treilea fiind considerat „cel mai de perspectivă jucător”!

Echipa de valoare: Istoria se repetă, iar numărătoarea titlurilor de campioni continuă şi în acest sezon pentru CSM Petrolul Ploieşti, juniorii „U18” reuşind să-şi pună din nou la gât medaliile de aur! La fel cum o făceau anul trecut la „U17” şi la fel cum au făcut-o, deja, în această ediţie de campionat, colegii lor de la „U15” şi „U17”!

După cele patru victorii obţinute în faza grupelor şi în semifinala de ieri (detalii aici), „galben-albaştrii” au disputat, miercuri, în „Arena de Baschet”, finala în compania aceleiaşi rivale de anul trecut, Ştiinţa Bucureşti, iar deznodământul a fost cel dorit şi scontat: victorie cu 76-66 (21-15, 18-14, 23-16, 14-21) după un meci dominat de la un capăt la celălalt.

Ei bine, conștiincioși, angrenați cu totul în succesul echipei, băieţii noştri şi-au respectat statutul de favoriţi şi au condus în permanenţă, impunând ritmul încă din minutele de debut, în care Codruţ Dinu a ieşit la rampă cu primele 4 puncte ale partidei. Cu o apărare atentă şi avându-i, alături de Codruţ, pe David Raşoga (11 puncte) şi George Angelian (6 puncte, 4 recuperări), principali realizatori, CSM Petrolul Ploieşti a intrat la pauză cu un avantaj de 10 puncte, 39-29, ce putea fi mult mai mare dacă procentajul la „libere” nu era de numai 52% (9/17)!

Iar ecartul a crescut şi după reluare, antrenorul Ştiinţei fiind nevoit să solicite time-out când Petru Voiculescu ducea, cu o „triplă” perfectă, scorul la 53-35 pentru CSM Petrolul Ploieşti (minutul 25). Aveau să fie 17 puncte între cele două echipe după sfertul al treilea, dar emoţiile nu se încheiaseră, pentru că, fără Codruţ Dinu, rămas pe bancă din cauza problemelor medicale, ultimele 10 minute au fost extrem de dificile în plan ofensiv. Ştiinţa a reuşit un parţial de 14-2 în primele 6 minute, „întrerupt” de un coş de la distanţă marcat de Dimov şi alte două puncte aduse „pe pătrundere” de Raşoga, iar la 69-59, cu 120 de secunde rămase din meci, lucrurile au devenit mai simple. Shooterul Armand Suciu a pus şi el o „triplă” în coş şi a făcut 72-59, pentru ca tabela să se fixeze, la final, la 76-66 pentru campionii noştri.

Ionuţ Ivan, Cristi Trandafir şi Robert Munteanu au mizat în finală pe următorii jucători: D. Raşoga (18 puncte, 9 pase decisive), C. Dinu (13, 1×3), G. Angelian (10), R. Movileanu (8), Al. Dimov (7, 1×3), A. Suciu (6, 2×3), P. Voiculescu (5, 1×3), R. Mihalache (4), R. Pătraru (3, 1×3), T. Pîrvu (2), R. Popa şi A. Velcea.

Premii individuale pentru Codruţ Dinu, George Angelian şi David Raşoga!

Ca de obicei, Federaţia Română de Baschet a oferit şi premii individuale cu prilejul Turneului Final, iar trei dintre jucătorii echipei noastre au fost printre remarcaţi: Codruţ Dinu (pe poziţia 3) şi George Angelian (pe poziţia 5) au fost incluşi în „best five” al competiţiei, iar David Raşoga (16 ani) a fost considerat „cel mai de perspectivă jucător” al turneului. Din „best five” au mai făcut parte Andreas Blidaru (CS Vâlcea 1924), Mihnea Vlaicu Popa (CSU Ştiinţa Bucureşti) şi Andrei Theodor Briscan (CSA Steaua Bucureşti).

Trebuie apreciatfaptul că acesta este cel de-al treilea titlu naţional cucerit de CSM Petrolul Ploieşti în acest sezon, după performanţele de la U15 şi U17, „în pregătire” fiind şi cel de la U16, competiţie ajunsă, deocamdată, în faza turneelor semifinale (17-19 mai, Constanţa).

 SINCERE FELICITĂRI!