Campionat de raliuri pentru vehicule istorice la Ploiesti!

Primăria Municipiului Ploiești, în parteneriat cu Clubul Vehiculelor de Epocă, organizează, în perioada 27-28 aprilie 2018, etapa I din Campionatul de Raliuri de Regularitate pentru Vehicule Istorice – OLD CARS RALLY PRAHOVA 2018.

La raliu vor participa 40 de echipaje, care vor pilota autovehicule fabricate între anii 1938-1991. Startul va fi dat vineri, 27 aprilie 2018, la ora 11.00, din zona situată între Palatul Administrativ și latura sudică a Palatului Culturii, concurenții urmând a se reîntoarce în același loc, sâmbătă, 28 aprilie, la ora 16.00. Festivitatea de premiere va avea loc în aceeași zi, la ora 19.00.

Competiția OLD CARS RALLY – PRAHOVA 2018, desfășurată conform normelor internaționale, este un eveniment sportiv de tip raliu de regularitate. Acest gen de evenimente se desfășoară în etape, pe baza timpilor și a vitezei medii impuse. Traseul este pe drumuri publice si participanții sunt obligați să respecte cadrul rutier în vigoare. Viteza medie pe etapa este specificata în Road book (maxim 50 km/h). În această competiție sunt admise automobile istorice (peste 30 de ani de la fabricația automobilului respectiv) cu certificare de vehicule istorice.

Echipajele vor fi formate din pilot și copilot. Dacă în automobil un echipaj dorește să primească și alte persoane, în limita locurilor din cartea de identitate a vehiculului, acest lucru se poate face cu aprobarea strictă a directorului de concurs, cu respectarea regulilor de siguranță rutieră și achitarea cheltuielilor suplimentare generate de persoanele în plus. Clasificarea echipajelor se va face în baza timpilor și penalizărilor înregistrate.

Pentru întocmirea clasamentului la fiecare categorie trebuie să existe un minim de 3 automobile participante. Câștigătorii sunt cei care reușesc cel mai apropiat timp de cel ideal (conform road book) certificat în Fișa de Arbitraj și care au cele mai puține penalizări. Departajarea concurenților cu același timp și aceleași puncte de penalizare, se va face ținând cont de vechimea mașinii (prioritate având mașina cu anul de fabricație cel mai mic).

Clubul Vehiculelor de Epocă are o tradiție de peste 20 de ani în domeniu, acesta fiind prezent la manifestările de profil pe care municipalitatea ploieșteană le-a organizat de-a lungul timpului.