Cameră cool – adolescent fericit! Iată cum să amenajezi o cameră pe placul copilului tău

Poză de Ronê Ferreira pe Pexels.com

Adolescența este o perioadă în care fiecare își dorește un spațiu personal, intim, dar și frumos. De asemenea, pentru majoritatea viitorilor tineri, este important să se simtă integrați în diverse grupuri sociale și a avea o cameră cool, în care să petreacă timp cu prietenii, este esențial pentru conectare. În contextul în care expunerea la internet stabilește trendurile, se poate ține cont de câteva detalii pentru a obține un design adaptat tendințelor. Ba mai mult, sunt detalii la materializarea cărora pot participa familia și gașca de amici.

Iată cum să amenajezi o cameră cool pentru ca adolescentul tău să se simtă în largul său aici

Corpuri de iluminat deosebite

La o privire rapidă pe social media, se poate observa că mulți pasionați de jocuri video preferă unele decoruri similare. Decoruri în care lumina este elementul central. Pentru a obține această estetică, se pot utiliza tuburi de iluminat cu led ca cele de pe fslshop.ro. Sunt ieftine, compacte, versatile și, în funcție de personalitatea și gusturile adolescentului, pot fi integrate în multe feluri. Fie că sunt folosite pentru a pune în valoare alte decorațiuni, fie compun ele un decor, totul depinde de imaginație. O alternativă sunt și ghirlandele cu lumini, sau de ce nu, banalele instalații de pom.  Ideea e să profităm de originalitate și să obținem ceva reprezentativ pentru deținătorul camerei.

Pentru a evita cât mai mult pericolele e important să  prioritizăm atât siguranța persoanelor care muncesc la reamenajare, cât și pe a copiilor. Se recomandă ca astfel de dispozitive să fie montate de o persoană cu experiență în domeniul electric.

Pereți pictați

Dată fiind tranziția de la copilărie la etapa de adult, adolescența vine cu stări fluctuante și, uneori, chiar imprevizibile. Deoarece copilului îi sunt declanșate adesea emoții cu care chiar și el se familiarizează, poate fi ajutat să treacă mai ușor prin ele. A ține cont de părerile lui, deși sunt diferite de ale noastre, este una din soluțiile empatice. Un alt trend care reînvie, odată cu creșterea noii generații, sunt pereții colorați. De la picturi ale unor artiști până la banalul tapet, o pată de culoare e întotdeauna o zonă de interes. S-ar putea să fie o idee grozavă ca el însuși să realizeze desenele. Ce contează este să existe spațiu și libertate de exprimare autentică. Totodată, un perete alb e mai mult decât binevenit când se proiectează pe el un film bun.

Haine și încălțăminte la vedere

Deși hainele aranjate pe umerașe și agățate pe un suport lasă impresia că nu mai au loc în dulap, acest obicei vine cu o utilitate semnificativă și, totodată, are și o funcție estetică. Pe de o parte, ajută la vederea hainelor pe care uită timp lung să le poarte. Pe de altă parte, dă o notă de dezordine studiată și organizată spațiului. Completează foarte bine atmosfera adolescentină. Iar cum în ultima vreme încălțămintea a devenit un element demn de colecționat, un colț cu rafturi pentru ea nu estee în niciun caz o risipă de resurse. Dimpotrivă, poate fi o oportunitate de expunere a propriilor preferințe estetice.

În cele din urmă, e indicat să ținem cont de faptul că gusturile sunt la rândul lor într-o etapă de căutare și definire. Astfel, investițiile în detalii versatile vin atât cu avantajul de a economisi, cât și cu cel al adaptării la tendințe, aspect important pentru viața socială.  (P)