Bunătăţi la Sinaia (30 martie – 1 aprilie)

Cei care se vor afla in Sinaia de 1 aprilie, vor putea sărbători un an de la deschiderea Târgului cu Bunătăţi in pasajul din fata magazinului Winmarkt din statiunea considerata "Perla Carpatilor".
După competiţia „Sinaia pe Pârtie” (30 – 31 martie), sinăienii şi turiştii vor putea degusta şi brânza veche de oaie, de capră, brânza de burduf în coajă de brad sau cu chimen şi ardei, caş afumat, caşcavea, specilităţile din branza olandeze – caşacaval cu busuioic, cu usturoi, pesto, roşii şi măsline, cu nucă, arpagic sau de capră maturat, picant şi parmezan, peşte afumat.

Cei care apreciază specialităţile din carne vor avea de unde alege: cârnăciori româneşti, muschiuleţi de porc afumaţi sau cârnaţi spanioli cu brânză, jambon de porc, salam de mistreţ.

Vegetarienii vor fi aşteptaţi cu murături tradiţionale româneşti, dar şi arpagic murat, zacuscă de vinete sau de ţelină, dulceţuri şi gemuri, miere, siropuri de cătină, vişine, zmeură, trandafiri, fasole, nuci, magiun, mere proaspete, suc de mere, bragă bună, ceaiuri, tincturi, legume proaspete.

Oferta de dulciuri va fi apetisantă şi de această dată: ciocolată de casă, halviţă, turtă dulce, specialităţi italiene din migdale, fistic, nucă de cocos sau marţipan, alune, fistic şi migdale în zahăr caramelizat, prăjituri de casă, dulceaţă de trandafiri.

Şi, după competiţia sinăienilor din Valea Soarelui concurenţi, dar şi susţinătorii lor sunt invitati la o plăcintă întinsă de la Turnu, o palincă de Bihor şi un vin fiert, fiecare după preferinţe.

„Mă bucur că, aşa cum ne-am propus încă de la prima ediţie, „Târgul cu bunătăţi” a devenit o tradiţie la Sinaia, iar în acest week-end aniversăm un an de când organizăm acest eveniment. Oraşul nostru va găzdui în continuare, cu regularitate, aceste târguri care sunt căutate şi apreciate de către sinăieni şi turişti”, a declarat Vlad Oprea, primarul oraşului Sinaia.