Bucurati-va de muzica, bucurati-va de sarbatoare, de Ziua Nationala, la Filarmonica!

Ziua Națională a României este sărbătorită, cum nu se poate mai frumos, la Filarmonica “Paul Constantinescu” printr-un concert simfonic extraordinar programat să aibă loc pe 1 Decembrie, la ora 19.00.

La pupitrul dirijoral al orchestrei simfonice se va afla Cristian Spătaru, iar solistă va fi pianista Ioana Maria Lupașcu.

Progamul  este unul… grăitor la ceas de mare praznic și cuprinde “Moment muzical” pentru pian și orchestră de N. Kirkulescu, Rapsodie pe teme moldovenești, de M. Weinberg, Dansuri din Transilvania, de B. Bartok și Suita orchestrală nr. 2 de G. Enescu.

Lucrarea Dansuri din Transilvania (Sz.96), o capodoperă, în sine, poartă semnătura celebrului compozitor și etnomuzicolog Béla Bartók (1881-1945). Pasiunea pentru bogăția extraordinară a stratului muzical tradițional românesc care, în opinia lui Bartók, o surclasa pe cea maghiară sau săsească, l-a stimulat să înregistreze cea mai mare colecție de materiale muzicale arhaice din zona est-europeană, ce au devenit o sursă primordială pentru toate compozițiile sale ulterioare. Orchestrând dansuri populare native din satele spațiului românesc, lucrarea prezentă – scrisă inițial pentru pian (sub forma Sonatinei din 1915) și aranjată pentru ansamblu de orchestră 16 ani mai târziu – se bazează și ea pe imersiunea compozitorului în hinterland-ul Transilvaniei. Compusă din trei mișcări, piesa prelucrează cinci melodii populare diferite într-o țesătură cu totul seducătoare ce ne poartă dinspre Allegretto înspre Dansul ursului (Moderato) și Finale (Allegro vivace).

Biletele, în valoare de 30 lei (întreg), 20 lei (pensionari) și 10 lei (elevi-studenți) pot fi achiziționate de la casa de bilete a Filarmonicii sau online, de aici: https://filarmonicaploiesti.ro/…/concert-simfonic…/

Concertul va fi transmis integral live pe Virtual Concert Hall iar biletele virtuale pot fi achiziționate de aici: https://virtualconcerthall.ro/…/bilet-virtual…/

Detalii și rezervări: +40 726 203 744