Binete, CIRESARI! Asa-i ca le purtati noroc elevilor la examen?! CEL MAI FRUMOS subiect azi, la Evaluarea Nationala!!!

… Mmm! Și eu, chiar și așa, jurnalist, aș fi vrut să dau azi examen!

Evaluarea Națională 2024 a început azi cu proba la limba română și va fi urmată joi de cea la matematică. Examenul la limba română a început la ora 09:00, iar elevii au avut la dispoziție două ore pentru a rezolva subiectele la română pe care le-au primit la Evaluare Națională 2024.

FARTE INSPIRAT!!! Și sunem asta pentru că observăm cu încântare că profesorii care au conceput subiectele La primul subiect elevii au primit două texte, având de rezolvat mai multe cerințe. Primul text a fost din „Cireșarii”, de Constantin Chiriță (N.R. * La subiectul al II-lea, elevii au avut de scris o compunere de cel puțin 150 de cuvinte în care să îl caracterizeze pe Tic, personajul din „Cireșarii” de Constantin Chiriță; tot din Cireșarii, elevii au avut de rezolvat mai multe cerințe care au veau drept scop punerea ăn valoare a cunoștițelor de gramatică acumulate).

Cerințele pe care le-au avut de rezolvat absolvenții de clasa a VIII-a, iar cel de-al doilea, „Portret”, de Cella Delavrancea.

 Da! Așa texte, DA! Din clasicul unei copilării fericite, din cărțile din care cu toții AM AVUT și pururea vom avea de învățat, mult mai multdecât pentru „ora de literatură”, ci pentru viață.

SURSA FOTO: stirileprotv.ro