Bijuteriile, „ochiul” unui prejudiciu de 110.000 de euro

În cursul zilei de luni, 22 ianuarie a.c., polițiștii Biroului pentru Combaterea Infracțiunilor Contra Persoanei și Patrimoniului Ploiești au efectuat 11 percheziții domiciliare, în județele Prahova și Constanța, la domiciliile unor persoane bănuite de săvârșirea unei infracțiuni de tâlhărie calificată.

În fapt, la data de 13 octombrie 2023, un bărbat, de 38 de ani, s-ar fi întâlnit cu mai multe persoane, într-un apartament din municipiul Ploiești, cu scopul de a le vinde bijuterii.

La momentul întâlnirii, bărbatul de 38 de ani ar fi fost agresat cu pumnii de către una dintre persoanele bănuite, ulterior, acesta părăsind imobilul.

A fost alergat de către două dintre acestea, care aveau asupra lor un obiect tăietor-înțepător, bijuteriile în cauză fiind sustrase. Prejudiciul cauzat în urma activității infracționale este unul destul de mare, mai concret, vorbim de aproximativ 110.000 de euro. În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate telefoane mobile, documente, dar și alte mijloace materiale de probă.

Astfel, la sediul Poliției au fost conduse 6 persoane, față de doi bărbați, cu vârste de 38, respectiv 40 de ani, din comuna Podenii Noi, respectiv din municipiul Ploiești, fiind luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați unității de parchet competente, cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

IMPORTANT: Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova și jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova și Grupării de Jandarmi Mobile Matei Basarab Ploiești.

foto: Facebook