Banca Națională a României invită publicul la a patra ediție a evenimentului „Zilele Porților Deschise”, la Ploiesti

În contextul aniversării a 144 de ani de la înființare, Banca Națională a României invită publicul larg la cea de-a patra ediție a evenimentului Zilele Porților Deschise. Cu această ocazie, BNR deschide vizitatorilor sediul central din București, precum și sucursale și agenții din teritoriu.

Agenția Prahova va organiza vizite pentru public, în cadrul unor tururi ghidate de aproximativ 30 de minute, fără programare prealabilă, joi, 18 aprilie 2024, în intervalul orar 12:00 – 18:00, și vineri, 19 aprilie 2024, în intervalul orar 10:00 – 18:00 (ultima oră de intrare fiind 17:30), în grupuri de maximum 20 de persoane.

Pe parcursul celor două zile, vizitatorii vor avea ocazia să admire elementele de arhitectură și decorațiunile interioare ale instituției bancare și vor afla informații inedite despre istoria și identitatea Băncii Naționale a României.

Publicul interesat este așteptat la sediul Băncii Naționale a României din Ploiești, Piața Victoriei nr. 6, unde, în premieră, vor putea admira și exponatele din cadrul expoziției temporare “ZooMonetar – Fauna lumii pe bancnote și monede” – sute de specii și subspecii din faună regăsite pe monede și bancnote emise în diverse state ale lumii de-a lungul unei istorii de peste două milenii.

Înaintea realizării vizitei, publicul este invitat să consulte condițiile de acces, disponibile aici.

Evenimentul Zilele Porților Deschise a fost lansat în 2019 și marchează aniversarea băncii centrale a României.