Autostrada Bucuresti-Ploiesti, gata in aprilie

Ministrul transporturilor, Anca Boagiu, a declarat, ieri, că anul acesta vor fi finalizaţi 200 de kilometri de autostradă, proiecte mai vechi, dintre care Bucureşti-Ploieşti şi Bucureşti-Constanţa, cu excepţia Cernavodă-Medgidia.
"Din punctul nostru de vedere, am accelerat lucrări începute în 2005-2007 şi am reuşit, într-un final, să ne încadrăm în grafice şi în costuri decente. Anul acesta vor fi finalizaţi 200 de km de autostradă, proiecte mai vechi, din care Bucureşti-Ploieşti (62 de km) şi Bucureşti-Constanţa, fără Cernavodă-Medgidia, unde am fost obligaţi să reziliem, pentru a nu fi părtaşi şantajului pe care îl făcea constructorul asupra ministerului şi asupra beneficiarului", a declarat ministrul transporturilor pentru NewsIn.

De asemenea, vor fi reabilitaţi 1.800 de km de drumuri naţionale, iar 263 de km de centuri ocolitoare vor fi în lucru, a precizat Anca Boagiu. Ea a mai spus că au fost contractate până acum 1,3 miliarde de euro din fonduri europene pentru drumuri naţionale, centuri şi autostrăzi şi speră ca în primul trimestru din acest an să se contracteze încă un miliard de euro pentru calea ferată.

În ceea ce priveşte autostrada Bucureşti-Ploieşti, ministrul transporturilor a precizat că va fi finalizată în termenul asumat de constructori, respectiv luna aprilie.

Ministrul Anca Boagiu şi premierul Emil Boc s-au aflat sâmbătă pe şantierul autostrăzii Bucureşti-Ploieşti, stadiul de execuţie fiind de 90%. Premierul a precizat că, în prezent, sunt în execuţie 434 km de autostradă.