Atentionare de ploi; permanenta la primarii

După câteva zile cu temperaturi de peste 24 de grade Celsius, ANM a emis o nouă informare de vreme rea.

Potrivit prognozei meteo, începând de astăzi, până pe 6 mai, ora 06.00, va fi instabilitate atmosferică accentuată și se vor înregistra ploi însemnate cantitativ.

Astfel, potrivit ANM, „vor fi intervale de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, trecător și cu aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp şi izolat 30…40 l/mp. În seara zilei de joi (4 mai) și în noaptea de joi spre vineri (4/5 mai), astfel de fenomene vor fi mai frecvente la deal, la munte, în sud-vestul și centrul ţării. Pe parcursul zilei de vineri (5 mai) și în cursul nopții de vineri spre sâmbătă (5/6 mai), manifestările de instabilitate atmosferică se vor semnala cu precădere în zonele deluroase și montane, precum și în Oltenia, Transilvania și local în Muntenia”.

Prefectura Prahova a transmis adrese la toate cele 104 primării din județ și a solicitat asigurarea permanenței, pentru monitorizarea fenomenelor meteorologice.