ATENTIE: Mesaje false in numele ANAF

ANAF transmite o AVERTIZARE cu privire la trimiterea unor MESAJE FALSE:

„Atenționăm asupra unei noi campanii de mesaje false, transmise în numele ANAF, prin care contribuabilii sunt rugați să furnizeze informații privind facturile emise în sistemul e-Factura pentru societățile pe care le administrează sau la care lucrează.

Mesajele sunt transmise de pe această adresă de e-mail anaf@m-finante.com. Atragem atenția că această adresă de e-mail NU aparține ANAF! Reiterăm următoarele: nu deschideți aceste emailuri, nu dați curs unor astfel de solicitări!  nu accesați documentele anexate sau linkurile din conținut!

Nu transmiteți date personale! Document care conține date cu caracter personal protejate de prevederile Regulamentului (UE) 2016/679.

Precizăm că serviciile oferite de RO e-Factura sunt accesibile prin SPV (Spațiul Privat Virtual), respectiv prin API (interfața pentru depuneri/interogări automate).

În contextul obligativității sistemului informatic Ro e-Factura B2B (Business to Business) de la data de 1 ianuarie 2024, preocuparea companiilor de a se conforma este speculată de persoane rău intenționate cu scopul de a frauda sau obține informații cu caracter confidențial, astfel că vă recomandăm atenție sporită! Serviciul Spațiul Privat Virtual, pus la dispoziția contribuabililor, gratuit, a fost creat și dezvoltat pentru o comunicare securizată cu instituția.

De asemenea, contribuabilii pot obține informații fiscale cu caracter general la CALL CENTER ANAF 031.40.39.160”.