Atac intr-un liceu din Ploiesti! Elevii au fost evacuati

Astăzi, în jurul orei 11, un incident grav s-a produs într-un liceu din Ploiești.  Practic, s-a decis evacuarea elevilor aflați la cursuri în incinta Liceului 1 Mai Ploiești. Cauza? Un puști ar fi folosit un spray lacrimogen.

 Atacul pare să fi fost unul de impact, cu atât mai mult cu cât, potrivit unor surse, mai mulți elevi au acuzat stări de rău și au necesitat îngrijiri medicale.

 E subiectul care acum se discută în autobuze, în stații, în parcuri sau… „la o țigară și-o cafea pe la colțuri, de zeci de elevi din Ploiești și nu numai! Și așa am aflat și noi. Așa cum am auzit și excalmația: BĂ, BĂIEȚI DEȘTEPȚI: uite-așa scapă de ore! Dă-o-ncolo de școală!”

Suntem curioși, ca și dumneavoastră, stimați cititori, să aflăm cine este autorul și… ce măsuri se vor lua în acest caz.

 ***Trebuie știut, că, de exemplu, Sprayul cu piper (sprayul cu oleoresin capsicum, sprayul OC sau sprayul cu capsaicină) este un produs lacrimogen (gaz lacrimogen) care conține ca ingredient activ compusul capsaicină, care irită ochii și provoacă senzații de arsură și durere, precum și orbire temporară, mai ales dacă distanța față de cel către care se împroașcă spray-ul este sub 2 metri.

Gazele lacrimogene sunt incluse în categoria armelor chimice din cauza substanțelor extrem de toxice pentru organismul uman. Cu toate aceastea, în zilele noastre, un spray lacrimogen este foarte ușor de cumpărat, iar incidentele neplăcute nu au încetat să apară.