Asesoft Distribution ia un credit de 4,83 milioane euro pentru actiuni eMag

Asesoft Distribution SRL va lua un credit de maximum 4,83 milioane euro de la Volksbank România, pentru o perioadă de cinci ani de la prima tragere, pentru achiziţia a 29,67% din acţiunile Dante International SA, care detine magazinul online eMag, potrivit unui anunţ publicat în Monitorul Oficial.
Pentru garantarea obligaţiilor asumate, Asesoft Distribution va constitui ipotecă imobiliară pe acţiunile societăţii Dante a căror achiziţie se finanţează prin contractul de credit încheiat cu Volksbank Romania. Totodată, se va constitui ipotecă imobiliară asupra conturilor deschise de Asesoft Distribution la bancă.

De asemenea, se constituie ipotecă imobiliară asupra dividendelor care urmează să fie distribuite de Dante către Asesoft Distribution, proporţional cu numărul acţiunilor a căror achiziţie este finanţată prin contractul de credit încheiat cu banca.

Potrivit anunţului, se va pune ipotecă imobiliară asupra unui depozit colateral în valoare de 830.000 euro ce se va constitui de către societate în conformitate cu prevederile contractului de credit.

"Această garanţie constând în depozit colateral se va putea înlocui în orice moment cu o garanţie reală imobiliară acceptabilă pentru bancă cu o valoare de piaţă de aproximativ 1,2 milioane euro", se precizează în anunţ.

Distribuitorul IT&C Asesoft Distribution este deţinută cu câte 50% din capitalul social de către Ghiţă Sebastian Aurelian şi Stanciu Iulian Gabriel.