Arestat preventiv pentru trafic de droguri de risc si de mare risc si detinere de droguri de risc si de mare risc

Miercuri, 5 iunie 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești, au documentat activitatea infracțională a unui bărbat cercetat pentru trafic de droguri de risc și de mare risc și deținerea de droguri de risc și de mare risc, pentru consum propriu, fără drept.

Din probatoriul administrat în cauză a reieșit că, în perioada 2022 – februarie 2024, acesta ar fi deținut, oferit cu titlu gratuit și comercializat, în mod repetat, droguri de risc (canabis) și mare risc (comprimate ecstasy) către consumatori, inclusiv minori, din județul Prahova.

Potrivit informațiilor oficiale , în același interval de timp, persoana în cauză ar fi deținut în vederea consumului propriu, fără drept, diverse cantități de droguri de risc și de mare risc (canabis, cocaină, MDMA, ketamină, ciuperci halucinogene).

La data de 5 iunie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi, 6 iunie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Prahova a dispus arestarea preventivă a bărbatului, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Oamenii legii precizează că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.