Amenda de 40.000 lei pentru Ecolact, firma al carei lapte a imbolnavit 63 de copii

Cei 63 de copii şi trei adulţi din Prahova diagnosticaţi cu toxiinfecţie alimentară, la sfârşitul lunii martie, după ce au consumat produse distribuite prin programul "Lapte şi corn" s-au îmbolnăvit din cauza laptelui, care era infectat cu stafilococ auriu, au stabilit autorităţile sanitare, scrie Mediafax.
În urma anchetei epidemiologice, inspectorii sanitar-veterinari au dispus sistarea producţiei. De asemenea, inspectorii pentru siguranţa alimentelor au confiscat 157.650 pungi de lapte UHT de 200 de mililitri, din loturile incriminate, acestea urmând să fie distruse şi au reţinut toate celelalte loturi de lapte care au fost produse ulterior datei de producţie a loturilor infestate.

În plus, inspectorii ANSVSA au decis ca producătorul Ecolact să fie controlat lunar, iar fabrica a primit o amendă de 40.000 de lei, pentru punerea în consum de produse cu parametrii microbiologici depăşiţi.

La sfârşitul lunii martie, în decurs de câteva zile, 66 de persoane, între care 63 de copii cu vârste cuprinse între doi şi 14 ani, au fost diagnosticate cu toxiinfecţie alimentară, după ce au consumat produse distribuite în şcoli prin programul "Lapte şi corn". Pacienţii proveneau din localităţi diferite, copiii intoxicaţi provenind de la peste 40 de unităţi de învăţământ.