Amenajare living. Cum alegi mobilierul în funcție de stilul de design

O parte importantă a oricărui decor interior reușit este alegerea mobilierului potrivit pentru spațiul respectiv. Atunci când vine vorba de amenajarea livingului, alegerea mobilierului potrivit este esențială pentru a crea un spațiu confortabil și plăcut. 

Însă cum poți alege mobilierul în funcție de stilul de design pe care îl dorești pentru livingul tău? În continuare, vom explora câteva idei amenajare living, pentru a te ajuta să alegi exact ceea ce ți se potrivește: 

Stilul modern: alegerea mobilierului minimalist și funcțional

Dacă preferi un stil modern pentru livingul tău, este important să alegi mobilier care să reflecte această estetică. Optează pentru piese de mobilier cu linii simple și forme geometrice. Canapelele modulare sunt alegere excelentă pentru un living modern, deoarece oferă flexibilitate și funcționalitate. 

Poți alege o canapea modulara cu elemente reglabile, care îți permit să personalizezi configurația în funcție de nevoile tale. Culorile neutre și materialele precum pielea ecologică sunt opțiuni potrivite pentru acest stil.

Stilul clasic: alegerea mobilierului elegant și rafinat

Pentru un living cu un stil clasic, mobilierul ar trebui să reflecte eleganța și rafinamentul. O canapea clasică sau o canapea cu tapițerie din catifea ar putea fi alegerea perfectă. Optează pentru piese de mobilier cu detalii decorative și finisaje de calitate. 

Culorile întunecate, precum burgundy sau verde închis, sunt potrivite pentru acest stil. Accente precum piese de mobilier vintage sau cadre de tablouri rafinate completează aspectul clasic al livingului tău.

Stilul scandinavian: alegerea mobilierului minimalist

Stilul scandinav este cunoscut pentru simplitatea sa, iar mobilierul ales pentru un living în acest stil ar trebui să reflecte această estetică. Alege piese de mobilier din lemn ușor și cu linii simple. 

O canapea modulară cu un design simplu și culori naturale ar completa perfect un living în stil scandinav. Adaugă accesorii din materiale naturale, precum lână sau lemn.

Stilul eclectic: alegerea mobilierului versatil și personalizat

Dacă preferi un stil eclectic pentru livingul tău, ai libertatea de a amesteca diferite stiluri și culori pentru a crea un aspect unic și personalizat. În acest caz, o canapea modulară poate fi o alegere excelentă, deoarece îți permite să experimentezi cu diferite configurații și culori. 

Optează pentru piese de mobilier cu detalii interesante și culori vibrante sau modele îndrăznețe. Accesorizează cu perne decorative și covoare cu imprimeuri interesante pentru a completa aspectul eclectic al livingului tău.

Odată ce ți-ai definit stilul de design preferat pentru livingul tău, este important să iei în considerare mai mulți factori înainte de a achiziționa mobilierul potrivit. În primul rând, măsoară spațiul disponibil pentru a te asigura că piesele de mobilier alese se vor potrivi proporțiilor camerei tale. De asemenea, ia în considerare și funcționalitatea pieselor de mobilier.  (P)