Aici a fost razboi, orasul a fost crunt bombardat candva… Acum, in 2023, in oras se intra printre ruine, pe la Gara de Sud!

„Gara de Sud”, cu zona aferentă: principală „poartă” de intrare în orașul (metropolă???) Ploiești. Fie că vii di capitală, de la Iași, Buzău, Chișinău sau… Târgoviște… cu trenul ajungi la Gara de Sud din Ploiești.

 Ieși din gară și… urci pe refugiul unei stații de auotobuz,unde sunt oarece chioșcuri și chiar servicii fast-food, ba chiar poți săți cumperi de aici bilet pentru transportul în comun sau o revistă…

 Da, dar dar musai să fii cu mare băgare de seamă, dacă nu vrei ca… ruina bordurii să te bage ea, adică… resturile ei- cum vedeți, în spital, cu piciorul rupt!!!

 DA! ATENȚIE! AȘA ARATĂ bordura acelei stații de autobuz, pe partea dinspre trotuarul gării. Lespzi și pavele lipsă ori desprinse și rămase aiurea, de parcă cineva ar fi vrut să STRICE un puzzle… Praf, resturi de ambalaje, pietre, bucăți de bordură… împrăștiate. De parcă intri într-un loc… nelocuit, uitat, mizerabil… Ploiești. 2023. Ploiești, „capitala” județului Prahova. Celebrul „oraș al aurului negru”… lăcașul lui Caragiale, Nichita, Paul Constantinescu…