AdePlast si-a crescut afacerile prin venirea la Ploiesti

AdePlast a obţinut anul trecut o cifră de afaceri de 143 milioane lei, în creştere cu 12,5% fată de 2010, când s-a ridicat la 127 milioane lei, potrivit datelor transmise de companie.
"Anul 2011 a însemnat pentru AdePlast o creştere a cifrei de afaceri cu 12,5% faţă de 2010, în condiţiile unei creşteri generale a pieţei construcţiilor de maxim 5%", se arată în comunicat. Potrivit reprezentanţilor companiei, începând cu partea a doua a anului 2011, dar mai ales în prima parte a anului 2012, materiile prime și utilitățile au suferit majorări substanțiale ale prețurilor, ceea ce a influențat semnificativ costurile de producție.

"În această situație AdePlast, care pe tot parcursul anului 2011 s-a străduit să mențină nivelul de preț, prin diminuarea marjei sale, a fost nevoită să reacționeze transferând o parte din creșterile prețului de cost pe prețul de vânzare al produselor", se mai arată în comunicat.

“Această situație a făcut ca de la 15 ianuarie să anunțăm în piață o majorare a prețului în medie cu 5% urmând ca a doua etapă a scumpirii, cu 5 procente, să aibă loc în prima parte a trimestrului 2 din acest an”, precizează proprietarul AdePlast, Marcel Bărbuț.

Potrivit propriilor informaţii, AdePlast este cel mai important producător român de adezivi şi mortare uscate, cu două facilităţi de producţie dezvoltate la nivel naţional, o fabrică la Ploieşti şi una la Oradea. Capacitatea totală de producţie pentru sectorul mortarelor se ridică la 700.000 de tone anual. Producţia de vopsea, tencuieli decorative şi de adezivi speciali în stare umedă se ridică la 80.000 de tone.