A trecut si prima proba scrisa a BAC-ului: Limba si Literatura Romana. 34 de candidati (dintre care, pare-se, un prahovean) au fost eliminati!

La prima proba scrisă (Limba și literatura română) din cadrul examenului național de bacalaureat (sesiunea iunie – iulie 2024), desfășurată astăzi, 1 iulie, s-a înregistrat o rată de participare de 98,3%123.583 de candidați prezenți dintr-un total de 125.694 de candidați înscriși – toate promoțiile – pentru susținerea acestei probe).

2.077 de candidați au fost declarați absenți,.

Ceea ce atrage cu adevărat atenția este faptul că numai al aceatsă probă, nu mai puțin de 34 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Subiectele/baremul de evaluare au fost publicate la ora 15:00, pe site-ul dedicat.

Marți, 2 iulie, este programată proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie), iar joi, 4 iulie, va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării. Ultima probă scrisă – Limba si literatura maternă – se va desfășura vineri, 5 iulie.

IMPORTANT: Afișarea primelor rezultate (în centrele de examen și online) este programată în data de 8 iulie (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

Candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună/transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Afișarea rezultatelor finale este programată în data de 12 iulie (în centrele de examen și online).