6 motive să apelezi la un credit de nevoi personale cu ipotecă

Poză de Mikhail Nilov de pe pexels.com

În viață, pot apărea situații provocatoare când este necesară o sumă mare de bani, pe care nimeni dintre cunoscuți sau rude nu este dispus să ți-o împrumute. Soluția logică ar fi să iei un credit de nevoi personale. Totuși, pentru acest tip de credit, termenele de rambursare sunt de obicei destul de scurte, iar valoarea plății lunare – greu de suportat. O alternativă avantajoasă în acest caz îl reprezintă creditul de nevoi personale cu ipotecă.

Ce presupune creditul de nevoi personale cu ipotecă și de ce este avantajos? Să-l analizăm mai detaliat

Care este specificul creditului de nevoi personale garantat cu proprietăți imobiliare?

Specificul unui credit de nevoi personale cu ipotecă constă în faptul că proprietarul imobilului îl oferă drept garanție. Astfel, locuința servește drept garanție pentru rambursarea fondurilor. În acest timp, păstrezi dreptul de a locui în imobil sau de a-l închiria, dacă acest lucru este permis prin contract. La hopcredit.ro, un credit de nevoi personale cu ipotecă poate ajunge până la 500.000 de lei și poate fi rambursat într-o perioadă de până la 60 de luni. Poți folosi ca garant atât un apartament, cât și o casă. 

Avantajele creditului de nevoi personale cu ipotecă

  1. Sume mari de împrumut

Creditul de nevoi personale cu ipotecă permite accesarea unor sume considerabil mai mari decât creditele de consum standard. Acest lucru este posibil deoarece împrumutul este garantat printr-o proprietate imobiliară, ceea ce reduce riscul pentru instituția care creditează.

  1. Rate mai mici ale dobânzii

Din motiv că împrumutul este garantat printr-o proprietate, instituția financiară nebancară oferă de obicei o rată a dobânzii mai mică în comparație cu creditele de nevoi personale negarantate. Astfel, costul total al împrumutului este mai mic.

  1. Termene de rambursare mai lungi

Creditele garantate cu ipotecă oferă de obicei termene de rambursare mai lungi. Acest lucru face ca plățile lunare să fie mai mici și mai ușor de gestionat.

  1. Flexibilitate în utilizarea banilor

Banii pe care îi obții cu ajutorul unui credit de nevoi personale cu ipotecă pot fi folosiți pentru diverse scopuri, cum ar fi renovarea locuinței, achitarea datoriilor, finanțarea studiilor sau alte cheltuieli majore, inclusiv cele medicale. Partea bună e că nu este nevoie să justifici utilizarea acestora în fața nimănui.

  1. Rapiditate în obținerea creditului

Un avantaj al creditului de consum cu garanție ipotecară este rapiditatea obținerii acestuia. Poți obține fondurile necesare într-un timp scurt, în funcție de complexitatea dosarului. De asemenea, evaluarea proprietății influențează durata procesului, însă acesta este de obicei  prompt.

  1. Rată fixă și egală a dobânzii

Multe credite de nevoi personale cu ipotecă vin cu o rată a dobânzii fixă, ceea ce înseamnă că plățile lunare rămân constante pe toată durata împrumutului. Aceasta oferă stabilitate și predictibilitate bugetului tău.

Atunci când iei o decizie privind un împrumut, este esențial să îți evaluezi circumstanțele financiare și nevoile specifice. Evaluarea unor factori precum ratele dobânzilor, sumele împrumutate și termenele de rambursare este crucială pentru a determina opțiunea de împrumut potrivită pentru tine. Optând pentru un credit de nevoi personale cu ipotecă, poți beneficia de sume mari de împrumut, dobânzi mai mici și termene de rambursare mai avantajoase, adaptate nevoilor tale specifice. Obține un credit de nevoi personale cu ipotecă și bucură-te de avantajele pe care ți le oferă! (P)