Ce frumos le sta Halelor Centrale innobilate cu drapelul… Si asta ne-o da de gandit!

Ce frumos îi stă drapelului sus, acolo, pe Halele Centrale- una dintre cele mai emblematice clădiri ale Ploieștilor de ieri și… de-acum… ce frumos se înalță fliuturând, măsurându-și aspirația către înalturi cu statura celebrului turn cu ceas, gândit și proiectat în armoniile stilului neoromânesc, cu ceva influențe de pe alte meleaguri… de către legendarul arhitect Toma Socolescu.

Ce imagine…!

Și uite-așa, ne dă de gândit: clădiri precum cea a Halelor Centrale, a Colegiului Național „I. L. Caragiale”, a Palatului Culturii, a colegiului Național „Nicolae Grigorescu” din Câmpina și multe altele AR TREBUI SĂ AIBĂ UN STATUT SPECIAL.

Dincolo de notificarea simplă ca „monunmente istorice”, în cazul acestor capodopere, ce țin în sine și vii pagini de istorie și cultură, să fie cumva RESPECTATE prin lege și nimeni să nu aibă voie sămodifice o clanță, un ancadrament, un toc de fereastră sau ușă și totul, dacă este cazul, să fie RESTAURAUT nu înlocuit, sub îndrumarea unor specialiști. Pentru că sunt parte din patrimoniu, sunt, cum s-ar zice, suflet din sufletul unei arte, a istoriei locului… și trebuie să dăinuie.