10 autobuze noi au sosit la Ploiesti pentru transportul in comun

Primarul Municipiului Ploieşti, Adrian Florin Dobre, a anunţat că au fost achiziţionate încă 10 autobuze noi, care vor asigura un transport public urban modern în municipiul nostru. Cele 10 autobuze Diesel, Euro VI au fost achiziţionate în contextul contractului încheiat de municipalitate cu firma BMC TRUCK&BUS.

 

Noile mijloace de transport au sosit, astăzi, la Ploieşti, urmând ca pe viitor acestea să le asigure ploieştenilor confort şi siguranţă atunci când vor utiliza serviciile de transport public urban.

 

Cele 10 autobuze moderne sunt dotate cu sisteme speciale de preluare a persoanelor cu dizabilități, sisteme de aer condiționat, camere de supraveghere și panouri led, care oferă, în timp real, informații utile privind ruta derulată.

 

„La nivelul Municipiului Ploiești avem în circulaţie 28 de autobuze noi. De asemenea, prin parteneriatul cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, la Ploiești vor mai sosi 20 de troleibuze noi, pentru care am încheiat deja contractul, iar prima tranşă va ajunge în primăvara anului viitor. Municipiul Ploieşti va beneficia, de asemenea şi de 20 de tramvaie noi, pentru care licitația este încă în desfășurare, precum şi de 9 autobuze electrice pentru care ofertele sunt încă în evaluare. Practic, vom schimba aproximativ 70% din valoarea parcului auto pentru transportul în comun. Eforturile depuse în vederea asigurării acestor importante achiziţii pentru municipiul nostru au ca obiectiv principal reducerea poluării în Ploiești și susținerea unei  mobilității urbane durabile”, a subliniat cu acest prilej, primarul Municipiului Ploiești, Adrian Florin Dobre.

Autobuzele moderne sosite, astăzi, la Ploieşti, vor contribui la îmbunătățirea serviciului de transport public în oraşul nostru, la înnoirea parcului auto al operatorului local de profil, dar şi la diminuarea poluării generate de traficul urban.

 

Valoarea contractului pentru achiziția celor 10 autobuze Diesel, Euro VI, este de 9.111.193,5 lei inclusiv TVA. Astăzi urmează a se recepționa autobuzele, din punct de vedere cantitativ şi calitativ, urmând ca, în următoarele zile, sa se realizeze înmatricularea acestora şi predarea lor către operatorul de transport public local, S.C. Transport Călători Express S.A.