25 mai 2016, termen limita pentru declaratii si plati la fisc; care sunt acestea

DGRFP Ploiesti a remis azi Prahova Business un comunicat de presa prin care aduce in atentia contribuabililor faptul ca data de 25 mai este termen pentru:
• Depunerea Declaraţiilor (formularele 100; 112; 300; 301; 307; 311; 390VIES; 394).
• Plata contribuţiei trimestriale pentru medicamente pentru trimestrul I 2016 – deţinătorii autorizaţiilor de punere pe piaţă a medicamentelor sau reprezentanţilor legali ai acestora.
• Depunerea Declaraţiei privind veniturile realizate din România (Formular 200) – pentru anul precedent – persoanele fizice care au realizat în mod individual sau într-o formă de asociere venituri din activităţi independente, din cedarea folosinţei bunurilor( fără arendare), din activităti agricole pentru care venitul net se stabileşte în sistem real, din silvicultură şi piscicultură, transferul titlurilor de valoare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare în cazul societăţilor închise, operaţiuni de vânzare -cumpărare de valută la termen, pe bază de contract, precum şi orice alte operaţiuni similare, jocuri de noroc.
Declaraţia se depune şi de către persoanele fizice rezidente într-un stat membru al Uniunii Europene sau al Spaţiului Economic European care obţin venituri din activităţi independente din România şi optează pentru regularizarea impozitului în România . Opţiunea de regularizare a impozitului poate fi exercitată pentru veniturile realizate începând cu 1 iunie 2015. Pentru anul fiscal 2015, declaraţia cuprinde veniturile realizate în perioada 1 iunie – 31 decembrie 2015.
• Depunerea Declaraţiei privind veniturile realizate din străinatate – (Formular 201)- pentru anul precedent -contribuabilii care au realizat venituri din străinătate impozabile în România din: profesii libere, activităţi comerciale, drepturi de proprietate intelectuală, cedarea folosinţei bunurilor, activităţi agricole, silvicultură, piscicultură, dividende, dobânzi, premii si jocuri de noroc, câstiguri din transferul titlurilor de valoare, transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal, alte venituri din investitii, pensii, remuneraţii/ indemnizaţii ale membrilor consiliului de administraţie /administratori/ cenzori şi alte venituri similare.
• Depunerea Cererii privind destinaţia sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual pe salarii si venituri asimilate salariilor (Formular 230).
• Depunerea Declaraţiei privind venitul estimat /normă de venit (Formular 220) pentru anul in curs- contribuabilii care în anul anterior au realizat pierderi si cei care au realizat venituri pe perioade mai mici decât anul fiscal, precum şi cei care, din motive obiective, estimează că vor realiza venituri care diferă cu cel puţin 20 % fată de anul fiscal anterior.
• Depunerea Declaraţiei privind veniturile din activităţi agricole impuse pe baza de norme de venit (Formular 221)- pentru anul in curs.
• Depunerea Declaraţiei privind veniturile estimate pentru asocierile fără personalitate juridică si entităţile supuse regimului transparenţei fiscale (Formular 223) – pentru anul in curs.
• Plata impozitului reţinut la sursă in luna precedentă – de către plătitorii următoarelor venituri : din drepturi de proprietate intelectuală; din premii şi jocuri de noroc; , obtinute de nerezidenţi ; din alte surse.
• Depunerea Declaraţiei privind veniturile sub formă de salarii din strainătate obţinute de către persoanele fizice care desfăşoară activitate in Romania si de către persoanele fizice române angajate ale misiunilor diplomatice si posturilor consulare acreditate in România – pentru luna precedentă (formular 224).
• Depunerea notificării pentru încetarea aplicării sistemului TVA la încasare -(fornular 097) – persoanele impozabile care depăşesc plafonul de 2.250.000 lei;
– persoanele impozabile care renunţă la aplicarea sistemului TVA la incasare.
• Plata impozitului pe construcţii, rata I .