23 de firme la intalnirea de la Ploiesti cu Ambasadorul Marii Britanii şi Irlandei de Nord

Camera de Comerţ şi Industrie Prahova a organizat marţi, 28 februarie, la sediul său din Ploieşti, o întâlnire de lucru cu E.S. Dl. Martin Harris OBE, Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.
Acesta a fost însoţit de către Liviu Buzilă, consilier economic şi de către reprezentanţii Biroului Comercial al Ambasadei. La întâlnire a participat, din partea oficialităţilor publice locale, Adrian Florin Dobre, prefectul judeţului Prahova.

La întâlnirea cu înaltul oaspete britanic şi echipa Biroului Comercial al Ambasadei, au participat reprezentanţii a 23 de companii prahovene ce manifestă interes pe relaţia Marea Britanie/Irlanda de Nord, sau care au capital britanic, acţiunea vizând, pe de o parte, prezentarea oportunităţilor de colaborare bilaterală, iar pe de altă parte, o mai bună cunoaştere a prezenţei investiţiilor britanice la noi în judeţ, precum şi atragerea altora noi.

Domeniile reprezentate de aceste firme au fost construcţiile, proiectarea în petrol şi gaze, producţia de cabluri, producţia de echipamente hidraulice, prelucrarea lemnului, producţia de detergenţi lichizi, producţia de confecţii, serviciile de transport public, servicii de dezinfecţie şi dezinsecţie, confecţii metalice, comerţ, import-export, turism.

În deschiderea reuniunii în plen au luat cuvântul Preşedintele C.C.I. Prahova, Aurelian Gogulescu, în calitate de gazdă, E.S. Dl. Ambasador Martin Harris Obe, prefectul Adrian Florin Dobre, Antonio Tache – preşedintele Filialei Prahova a Patronatului Societăţilor din Construcţii, membru al Colegiului de Conducere al C.C.I. Prahova şi Liviu Buzilă – consilier economic al Ambasadei Marii Britanii.

E.S. Dl. Ambasador a apreciat în mod pozitiv relaţiile economice bilaterale româno-britanice şi a accentuat asupra potenţialului deosebit pe care acestea îl au într-un judeţ foarte dezvoltat, precum este judeţul Prahova. Toţi vorbitorii români s-au referit la excelentele şi tradiţionalele relaţii între România şi Marea Britanie, cu accent pe cooperarea economică, care – chiar în condiţiile unei crize economice severe, prelungite, pot fi îmbunătăţite sub aspectul stimulării atragerii de investitori britanici în România, dar şi al încurajării investiţiilor româneşti în Marea Britanie. S-a insistat asupra condiţiilor deosebite pe care le găsesc investitorii străini în Prahova, asupra suportului instituţional, pe care îl acordă autorităţile adminstrative ale judeţului, dar şi organizaţia camerală prahoveană.

În paralel, la sala Europa de la sediul C.C.I. Prahova, s-a desfăşurat un seminar de afaceri, în cadrul căruia firmele participante au avut ocazia să se prezinte şi să urmărească prezentarea intitulată “Oportunităţi de afaceri cu Marea Britanie” – susţinută de Consilierul Economic al Ambasadei. Seminarul s-a încheiat cu o sesiune de întrebări şi răspunsuri.

Programul vizitei la Ploieşti a E.S. Dl. Ambasador Martin Harris Obe a cuprins şi întâlniri cu reprezentanţii la vârf ai administraţiei publice locale şi judeţene, la sediul acestora – cu preşedintele Consiliului Judeţean Prahova – Mircea Cosma şi primarul municipiului Ploieşti – Andrei Volosevici. În cursul după-amiezei, E.S. Dl. Ambasador a vizitat două obiective economice prahovene cu capital britanic.