200 de sancțiuni aplicate de polițiștii prahoveni în data de 10 ianuarie a.c., pe soselele din judet

În cursul zilei de 10 ianuarie a.c., polițiștii prahoveni au desfășurat activități preventive pe raza întregului județ.

Astfel, au fost organizate 8 acțiuni punctuale, atât în municipiile Ploiești și Câmpina, dar și în localitățile Vălenii de Munte, Comarnic, Boldești-Scăeni, Apostolache și pe drumurile naționale din județ, prilej cu care s-a acționat atât pentru pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, cât și pentru impunerea unui climat de siguranță rutieră.

În urma controalelor efectuate, au fost legitimate peste 500 de persoane, verificate 400 de autovehicule și au fost efectuate 300 de testări cu aparatele etilotest și 8 cu aparatele drugtest.

Astfel, în urma neregulilor constatate, au fost aplicate 200 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 40.000 de lei, cele mai multe fiind aplicate conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, menționând dintre acestea 30 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 40 pietonilor care nu au respectat prevederile legale.

De asemenea, 14 sancțiuni au fost aplicate și conform Legii nr.61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Ca măsură complementară a abaterilor constatate la regimul rutier au fost reținute 10 permise de conducere, pentru: viteză, neacordare prioritate pietoni, neacordare prioritate vehicule.