1000 de companii cu capital bavarez inregistrate in Romania. Schimburilor comerciale- peste 1,2 miliarde de euro in favoarea tarii noastre

„În cadrul ședinței comune ale guvernelor României și Bavariei, condusă de premierii Marcel Ciolacu și Markus Söder, am vorbit despre importanța relațiilor economice. Valoarea schimburilor comerciale a ajuns la 8,37 miliarde de euro, cu un plus de 1,2 miliarde de euro în favoarea României.

Din această perspectivă, Bavaria se situează pe primul loc dintre toate landurile Germaniei. Sunt peste 1000 de companii cu capital bavarez înregistrate în România. Foarte multe dintre ele își măresc astăzi capacitățile de producție contribuind la creșterea de 34% a investițiilor străine în România, în primele patru luni ale anului”, a transmis marți ministrul Economiei, prahoveanul Radu Ștefan Oprea.

Totodată, oicialul a anunțat că a semnat cu viceprim-ministrul, ministru de stat pentru afaceri economice, dezvoltare regională și energie, Hubert Aiwanger, un Memorandum de Înțelegere pentru promovarea spiritului antreprenorial și sprijinirea IMM-urilor și a Start-Up-urilor.